Kuinka valita sähkökitara?

Kuinka valita sähkökitara?

Ensimmäisen sähkökitaran hankinnassa kaikkein tärkein on hyvä fiilis. Tässä oppaassa F-Musiikin asiantuntija kertoo sähkökitaran valinnasta niin aloittelijoille kuin edistyneemmille kitaristeille. Millainen on sinun seuraava kitarasi?

Mikä on hyvä sähkökitara aloittelijalle?

Jos olet valitsemassa ensimmäistä sähkökitaraa, kannattaa keskittyä siihen, millainen soitin tuntuu hyvältä soittaa. Erityisesti ensimmäisen instrumentin valinnassa tähän on syytä kiinnittää huomiota, sillä hyvän tuntuinen soitin innostaa soittamaan enemmän. Kitaran muut ominaisuudet, kuten mikkien merkki ja malli ovat aloittelijalle usein vielä toissijaisia asioita. Kitaran säädettävyys ja vireessä pysyminen ovat myös huomionarvoisia asioita.

 

Tiesitkö, että kaikki F-Musiikin myymälöistä ja verkkokaupasta myydyt soittimet tarkistetaan ammattilaisen toimesta? Huolto- ja säätöasioissa voit myös kääntyä F-Musiikin Kielisoitinverstaan puoleen.

Mikä on hyvä sähkökitara edistyneemmälle soittajalle?

Kun etsit kitaraa hieman edistyneemmälle soittajalle, on hyvä ottaa huomioon useampia seikkoja, kuten soundia ja omaa soittotyyliä. On hyvä pohtia esimerkiksi mikkejä: kaksikelaisissa mikrofoneissa soundi on paksumpi ja vahvempi, yksikelaisissa mikrofoneissa kevyempi, kirkkaampi ja purevampi. Kitaran sopivuuteen vaikuttaa myös esimerkiksi kaulaprofiili, johon on syytä tutustua kitaraa kokeillessa. Myös edistyneelle soittajalle paras työkalu soittimen hankinnassa on oma intuitio ja kitaran istuvuus.