YAMAHA Silent mahdollistaa akustisella pianolla harjoittelun myös silloin, kun ympärillä olevat ihmiset haluavat nauttia hiljaisuudesta. Kun tämä systeemi aktivoidaan, akustinen ääni ei kuulu. Sensitiivinen optinen sensori aistii koneiston liikkeet, muuttaa ne midi-tiedoksi, jonka avulla tuotetaan aidosta Yamaha-konserttiflyygelistä tallennettu ääni, jonka kuulee kuulokkeilla.

YAMAHA kehitti

optisen sensoritekniikan Disklavieriin jo 1987. Ensimmäinen Silent tuli 1993. Periaate on ollut koko ajan sama. Akustiseen pianoon ei tehdä mitään rakenteellisia muutoksia, Silent ominaisuus tehdään pianoon vaihtoehdoksi. Sen vuoksi aidon YAMAHA Silentin koneiston liikkeet on aina rekisteröity optisesti.
Kehitystyötä on tehty koko ajan. Aluksi optiset sensorit tunnistivat 2 kohtaa, sitten 4 kohtaa koskettimen liikkeestä. Jo pitkään on ollu käytössä jatkuva tunnistus, eli optiikka tietää tarkalleen miten kosketin liikkuu.

Yamaha on pioneeri

Silent pianojen kehittämisessä. Nerokas koneiston liikkeiden optinen tunnistustekniikka kehitettiin jo 1980-luvulla. Silloin tunnistin seurasi liikettä neljän tunnistuspisteen avulla. Tekniikka kehitettiin Disklavieria varten. Disklavier tallentaa liikkeet digitaalisesti ja soittaa tallennetun musiikin täydellisenä peilikuvana takaisin. Tällä on paljon käyttömahdollisuuksia, wanhan ajan "saluunapianon" tai reikäkorttipianon moderni versio jolla voidaan kuunnella huippupianistin soittoa vaikkapa kotona juhlissa, soiton opiskelu, säestyskäyttö, etäopetus ja niin edelleen.

YAMAHA Silent periaatePian huomattiin että samaa tekniikkaa voidaan hyödyntää Silent-pianon valmistamisessa. Yamaha esitteli 1993 ensimmäisen aidon Yamaha Silent pianon. Suunnittelun lähtökohtana on aina ollut täysin muuttamaton akustinen piano, johon tehdään lisäominaisuudeksi Silent-toiminto niin, että se ei vaikuta millään tavalla soittotuntumaan. Silent toiminnossa vasara pysäytetään juuri ennen kuin se osuu kielilankaan, joten akustinen ääni jää pois. Kuulokkeilla voidaan kuulla optiikan ohjaamana digitaalipianon ääni ja soittaa niin että muut eivät kuule soittoa. Ihanteellista rasittavien sormiharjoitusten yhteydessä, tai vaikkapa kerrostalosoittoon.
Nykyään jokaisen koskettimen liike tunnistetaan siis edelleen optisesti, mutta tunnistus on jatkuva. Se perustuu valokennoon, kuten ennenkin, mutta valokennojen väliin tulee kosketinta painettaessa tasaisesti tummuva luiska. Valon läpäisevyys l. kirkkaus antaa järjestelmälle täydellisen tarkan tiedon koskettimen asemasta ja liikeradasta.
Toinen asia joka on kehittynyt valtavasti on muistikapasiteetti ja digitaaliäänen tallennus l. sämpläys. Yksittäisen koskettimen ääni voidaan nyt tallentaa lukuisilla eri voimakkuuksilla, eri pedaalivariaatioilla jne. Näin esimerkiksi akustisen pianon rakenteelliset ominaisuudet, kuten oikea pedaali alhaalla soittaminen kuuluu digitaaliäänessä myös erilaisena kuin muuten. Sämplessä kuuluu akustisen pianon tapaan myös kaikkien muiden kuin soitettavan sävelen myötäresonointi.
YAMAHA Silent on siis täysin muuttamaton akustinen piano, ulkonäköään myöten, lukuun ottamatta tyylikästä Silent-modulia, joka on sijoitettu koskettimien alle. Silent-moduli herättää näin mahdollisimman vähän huomiota. Silent-moduli on helppo käyttää, sen aktivoiminen tai perinteisen akustisen puolen käyttöönottaminen kestää muutaman sekunnin.
YAMAHA Silent laajentaa soittomahdollisuuksia. Voit soittaa miloin haluat, häiritsemättä muita. Silent-modulissa on MIDI-/USB-liitäntä, jolla se on mahdollista kytkeä tietokoneeseen. Tämä avaa paljon mahdolisuuksia. Voit laajentaa järjestelmää tarpeidesi mukaan lisälaitteilla. Voit soittaa pianon lisäksi muitakin soitinääniä, kirjoittaa nuotteja, jne.
Yamahan kehittämä Silent-piano on yhdistelmä perinteistä klassista pianoa sekä innovatiivistä elektroniikkaa. Alkuperäinen Yamaha Silent on aina suunniteltu tarkasti kyseiseen YAMAHA pianomalliin ja asennettu jo tehtaalla, ilman kompromisseja.

YAMAHA ei toimita näitä järjestelmiä jälkiasennustarvikkeena.Takuiden osalta on selkeää, että järjestelmä on asennettu jo tehtaalla. Näin koko soittimen, mukaanlukien Silent-järjestelmän takuusta vastaa yksiselitteisesti F-Musiikki Oy:n kokenut huolto.

Yamaha valmistaa pitkäikäisiä ja kestäviä pianoja. Ne ovat haluttuja myös käytettynä. Käytettyä pianoa harkittaessa kannattaa kuitenkin varmistaa, että kyseessä on alkuperäinen YAMAHA Silent piano, eikä Yamahan piano, johon on jälkikäteen asennettu jokin muu järjestelmä. Jälkiasennussarjat ovat suunniteltu yleismallisiksi, valmistajia on lukuisia ja ominaisuudet ja laatu eivät yllä aidon YAMAHA Silentin tasolle. Verrattuna Yamahan pitkälle kehitettyyn, pianomallikohtaiseen Silent järjestelmään, jonka asentavat tehtaan expertit, halvempien yleismallisysteemien jälkiasennuksista vastaa yleensä pianonvirittäjä tai pianon myyjä, jotka eivät tee näitä asennuksia päätöinään.

YAMAHA on selkeä edelläkävijä Silent-pianoissa.Luotettavuus, käyttöominaisuudet ja laatu ovat tekijöitä jotka maailman suurin pianovalmistaja voi tarjota.
Tervetuloa tutustumaan Yamaha Silent -pianojen viimeisimpiin malleihin. Näissä pianoissa yhdistyy parhaiden akustisten ja digitaalipianojen ominaisuudet. Oman valintasi mukaan. Tilanteen mukaan.
YAMAHA PIANO

B1SG2PE SILENT MUSTA KIILTÄVÄ PIANO

5 890,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA PIANO

B1SG2PWH SILENT VALKOINEN KIILTÄVÄ

6 100,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA PIANO

B1SG2PW SILENT PÄHKINÄ KIILTÄVÄ

6 100,00
Saatavuus: Kysy
YAMAHA PIANO

B2ESG2PE SILENT MUSTA KIILTÄVÄ PIAN

6 990,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA PIANO

B2ESG2PWH SILENT VALKOINEN KIILTÄVÄ

7 290,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA PIANO

B3ESG2PE SILENT MUSTA KIILTÄVÄ PIAN

7 850,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA PIANO

B3SG2PWH SILENT VALKOINEN KIILTÄVÄ

8 290,00
Saatavuus: Kysy
YAMAHA PIANO

B3ESG2PWH SILENT VALKOINEN KIILTÄVÄ

8 290,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA PIANO

P121MSGPE SILENT MUSTA KIILTÄVÄ

8 590,00
Saatavuus: Kysy
YAMAHA PIANO

P116MSHPE SILENT PIANO MUSTA KIILTÄ

8 990,00
Saatavuus: Kysy
YAMAHA PIANO

P121MSHPE SILENT PIANO MUSTA KIILTÄ

9 990,00
Saatavuus: Kysy
YAMAHA PIANO

U1SILSGPE SILENT MUSTA KIILTÄVÄ

12 590,00
Saatavuus: Kysy
YAMAHA PIANO

U1SHPE SILENT MUSTA KIILTÄVÄ

12 900,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA PIANO

U1SHPWH SILENT VALKOINEN KIILTÄVÄ

13 650,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA PIANO

U3 SH Akustinen Silent-pystypiano, kiiltävä musta

13 990,00
Saatavuus: Kysy
YAMAHA PIANO

YUS1SHPE SILENT MUSTA KIILTÄVÄ PIAN

14 295,00
Saatavuus: Kysy
YAMAHA PIANO

U3SHPWH SILENT PIANO VALK. KIILTÄV

14 990,00
Saatavuus: Kysy
YAMAHA PIANO

YUS3SHPE SILENT MUSTA KIILTÄVÄ

15 490,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA FLYYGELI

GB1KSPE MUSTA KIILTÄVÄ, SILENT

15 990,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA FLYYGELI

GB1KSG2PE MUSTA KIILTÄVÄ, SILENT

16 490,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA PIANO

YUS5SHPE SILENT MUSTA KIILTÄVÄ

16 990,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA PIANO

YUS5TAPE TRANS ACOUSTIC SILENT MUST

17 900,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA FLYYGELI

GB1KSG2PWH VALKOINEN KIILTÄVÄ, SILE

17 990,00
Saatavuus: Heti
YAMAHA PIANO

DU1E3PE MUSTA KIILTÄVÄ, SILENT/DISK

19 990,00
Saatavuus: Kysy
Yhteensä 28 tuotetta
Näytä sivulla