Kuinka valita klassinen kitara?

Kuinka valita klassinen kitara?

Hyvä klassinen kitara aloittelijalle on helppohoitoinen kitara, joka pysyy soittokuntoisena ilman suurempia toimenpiteitä. Edistyneempi soittaja päätyy usein kokopuiseen ja syväsoundisempaan kitaraan, jolloin oikeaoppinen huolto on tärkeää. Tässä oppaassa autamme sinua valitsemaan sopivan kitaran.

Mikä on hyvä klassinen aloittelijalle?

Aloittelijalle sopiva kitara on usein sellainen, jossa on laminaattikansi ja -koppa. Se on helppohoitoinen, stabiili ja helpposoittoisena pysyvä kitara. Aloittelijan kitara ei välttämättä ole vielä se syväsointisin ja moniuloitteisin, mutta perushyvällä ja silti laadukkaalla kitaralla pärjää hyvin alkuun. Nämä kitarat ovat myös hintaluokaltaan edullisemmasta päästä.

 

Tiesitkö, että kaikki F-Musiikin myymälöistä ja verkkokaupasta myydyt soittimet tarkistetaan ammattilaisen toimesta? Huolto- ja säätöasioissa voit myös kääntyä F-Musiikin Kielisoitinverstaan puoleen.

Mikä on hyvä klassinen kitara edistyneemmälle soittajalle?

Kun etsit klassista kitaraa hieman edistyneemmälle soittajalle, suosittelemme kokopuista kitaraa. Klassiset kitarat ovat poikkeuksia lukuunottamatta yleisilmeiltään ja soittotuntumaltaan usein samanlaisia, mutta niitä valmistetaan eri materiaaleista. Jos hankinnassa on soinniltaan herkkä kitara, on hyvä muistaa, että soittimen kostutuksen kanssa on syytä olla tarkkana. Klassista kitaraa on harvoin mahdollista säätää, joten on tärkeää, että kitara säilytetään hyvissä olosuhteissa.