Lastenmusiikki

F-Musiikista löydät nuotit rakastetuimpiin lastenlauluihin ja tulevaisuuden klassikoihin. Tutustu F-Musiikin nuottivalikoimaan rajaamalla valintaasi suodattimien avulla tai käyttämällä ylälaidan kätevää hakutoimintoa.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-24 / 26

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu
per sivu
 1. ANNI TANNIN LASTENLAULUT BELLS
  ANNI TANNIN LASTENLAULUT BELLS
  Sympaali Oy:n tutut Anni tanni talleroinen ja Anni tannin kehtolaulut -äänitteiden sisältämät laulut nuottijulkaisuna. Säestysvihko sisältää perinteisiä lastenlauluja ja kehtolauluja. Nuottivihko soveltuu erinomaisesti koteihin, päiväkoteihin ja muskareihin ja kouluihin. Sovitusten vaikeustaso on laadittu vastaamaan tällaisia käyttötarpeita.
  53 perinteistä lastenlaulua ja kehtolaulua säestyksineen
  Säestyksissä sointumerkit
  Sivuilla Vuokko Kankaan laatima värikuvitus
  Sovitukset Juha Hakulisen käsialaa
  52 A4-kokoista sivua Lisätietoja
  17,99 €
 2. KULTAINEN LASTENLAULUKIRJA MELODIA/SANAT/SOINNUT
  KULTAINEN LASTENLAULUKIRJA MELODIA/SANAT/SOINNUT
  MELODIA/SANAT/SOINNUT. Lastenlaulujen ihana ''pikku-jättiläinen'' houkuttelee musisoimaan! Noin 250 laulun kokoelma sisältää rakkaimmat, vanhemmille ja isovanhemmillekin tutut sävelmät sekä runsaasti uudempia, päiväkotien ja lastenohjelmien supersuosikkeja.

  Kaikissa lauluissa on sanat, melodiat ja sointumerkit. Kirja toimii korvaamattomana apuna ja innostajana kotimusisoinnissa, päiväkodeissa ja muskareissa, kerhoissa ja kouluissa.

  Viihdyttävän kirjan laulut on jaettu aihepiireittäin: Eläinlauluja - Satuhahmoja - Lauluja muista maista - Perinnelauluja - Luonto ja vuodenajat - Keho, viikonpäivät, numerot ja värit - Työ, liikenne, matkustaminen - Koti, isänmaa ja juhlat - Kehtolauluja - Hengellisiä lauluja - Joululauluja.


  Koko ihastuttavan laulupaketin kruunaa Pirkko Huttusen taidokas piirroskuvitus! Lisätietoja
  26,99 €
 3. MUUMIPERHE LAULAA, OHOI! PERKIÖ, HUOVI
  MUUMIPERHE LAULAA, OHOI! PERKIÖ, HUOVI
  Laula, lue ja leiki uusien muumilaulujen mukana!

  ”Merellä villi laulu soi, ohoi!” Uutta, odotettua muumimusiikkia lastenmusiikin huippuosaajilta digiäänitteenä ja kirjana, josta löytyvät laulujen nuotit ja sanat.

  Soili Perkiön säveltämät ja Hannele Huovin sanoittamat Muumiperhe laulaa, OHOI! -äänitteen laulut julkaistaan huippuartistien esittäminä keväällä 2021. Kirja sisältää laulujen sanat, nuotit ja laululeikkivinkkejä Riina ja Sami Kaarlan kuvittamina, ja kirjassa on mukana myös Spotify-linkki uusiin, ihastuttaviin muumilauluihin! Äänite ja kirja jatkavat vuonna 2014 Vuoden lastenlevyksi valitun ja vuoden lastenalbumi-Emmalla palkitun Muumiperheen lauluretken matkaa merellisissä tunnelmissa.

  Hannele Huovi on suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden loistokkaimpia ja herkkävireisimpiä kirjailijoita. Sibelius-Akatemian lehtori Soili Perkiö on luonut merkittävän uran pedagogina, luennoitsijana, oppimateriaalin tuottajana sekä esittävänä ja luovana taiteilijana. Vuonna 2009 Soili Perkiö ja Hannele Huovi palkittiin Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla uraauurtavasta ja innostavasta työstä lapsiperheiden loru-, laulu- ja leikkiperinteen uudistamisessa ja vaalimisessa sekä kirjallisuus- ja musiikkikasvatuksen kehittämisestä aiempaa lapsilähtöisempään suuntaan. Kuvittajapari Riina ja Sami Kaarlan lämpimästi vastaanotetut muumikirjat kunnioittavat Tove Janssonin tuotannon filosofiaa ja harmoniaa, unohtamatta tuon maailman iloista, energistä ja humoristista puolta. Lisätietoja
  21,99 €
 4. SOITTAMALLA OPPII (kitara) KITARA EKAT SOINNUT
  SOITTAMALLA OPPII (kitara) KITARA EKAT SOINNUT
  EKAT SOINNUT & KOMPIT on soitto-opas, jonka avulla jopa 6-vuotiaat voivat oppia säestämään kitaralla tuttuja lastenlauluja. Käytössä ovat kanteleensoitosta tutut värit: punainen, sininen ja keltainen, joita käytetään sointutehojen opettelun apuna.

  Kaikki oppaan laulut voidaan säestää kolmella helpolla sointuotteella. Nuoteissa on melodia ja sanat, joista voi laulaa mukana. Lisäksi nuoteissa on monipuolisemmat sointumerkit kokeneemmalle soittajalle. Komppaamiseen tutustutaan eri tyylisten biisien avulla ja kompit on havainnollistettu motorisen ohjeen avulla. Myös tabulatuureihin ja nuotinlukuun tutustutaan pienien alku- ja välisoittojen avulla. Oppaassa on “Tee itse musiikkia”-osio, joka opastaa improvisoimiseen kitaralla ja soittaja pääsee myös säveltämään ja sanoittamaan oman laulun. Oppaan upean värikkään kuvituksen on tehnyt Jukka Lemmetty.

  Oppaaseen löytyy myös lisämateriaalina opetusvideot ja laulujen äänitteet opiskelun tueksi. Lisätietoja
  26,99 €
 5. VAUVAN VAAKA-lauluja ja leikkejä PERKIÖ HUOVI
  VAUVAN VAAKA-lauluja ja leikkejä PERKIÖ HUOVI
  Hannele Huovin kirjoittama ja Kristiina Louhen kuvittama Vauvan vaaka -loru ja runokokoelma on ollut kestosuosikki jo vuodesta 1995. Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtori Soili Perkiö on säveltänyt sen runot lauluiksi, ja laatinut niille leikkiohjeet vanhempia ja kasvattajia varten. Nyt laulut julkaistaan sekä CD-levynä että kirjana, joka sisältää laulujen nuotit ja leikkiohjeet.

  Lauluja ja leikkejä ei ole aiemmin julkaistu, mutta niitä on käytetty ja kokeiltu paljon erilaisissa vauvaryhmissä. Leikit pohjaavat paitsi nykytietämykseen lapsen kehityksestä, myös kansanperinteeseen, ikivanhoihin viisauksiin.

  Vauvan vaaka sisältää 20 laulua. Vauvan vaa'an sointimaailmaa leimaa toisaalta pehmeys ja rauhallisuus, toisaalta värikkyys ja yllätyksellisyys. Levyllä soi yli kolmekymmentä soitinta hanurista jouhikkoon, yläsävelhuilusta afrikkalaiseen sormipianoon ja kanteleesta sadeputkeen. Keskeisessä asemassa ovatkin lyömäsoittimet, josta loihditaan milloin minkäkinlaisia rahinoita, kopinoita ja suhinoita. Mielikuvitusta kiihottavat äänimaisemat pääsevät oivallisesti esille ilmavien sovitusten ansioista.

  Levyn lauluista noin puolet on reippaampia, marssimiseen, sylissä köröttelyyn tai vaikkapa konttaamiseen houkuttelevia. Toinen puoli materiaalista on rauhallisempaa, lauluja, jotka sopivat esimerkiksi katseluleikkien tai hieronnan taustalle.

  Laulu- ja leikkiohjekirjan ideat tuntuvat vakuuttavilta, eivätkä vähiten siksi, että taustalla tuntuu olevan kansanperinteen tuntemuksen lisäksi runsaasti tietoa lapsen kehityksestä. Vauvan vaa'an ohjaamana pienen ihmisen tutustuminen maailmaan käy varmasti taas vähän helpommin ja hauskemmin.

  Katsopas tuota vauvaa
  se taputtaa ja naputtaa
  se kolistaa ja kalistaa
  se helistää ja kilistää
  ja välillä - se kuuntelee,
  nimittäin: vauvakin runoilee!

  ''Vauvat osaavat nauttia runoista ja musiikin rauhallisista rytmeistä... Vauva tarvitsee aikaa reagointiin. Laulun ja runon jälkeen kannattaa odottaa vauvan vastaus. Se voi olla käsien ja jalkojen liike, äännähdys, hymy.'' Lisätietoja
  12,49 €
 6. *KARVAKORVAN LAULUPURKKI PERKIÖ HUOVI
  *KARVAKORVAN LAULUPURKKI PERKIÖ HUOVI
  Hannele Huovin Karvakorvan runopurkki, Vauvan vaaka -kirjan isosisko, ilmestyi vuonna 2008 ja saavutti heti suuren suosion. Nyt runoista on tehty laulukirja Karvakorvan laulupurkki, joka sisältää myös nuotit ja leikkiohjeet. Laulettavaa löytyy monenlaiseen tunnelmaan: Koiraräppiä, Kanapolkkaa, Revontulitanssia ja Naurunutturaa. Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtori Soili Perkiön, kirjailija Hannele Huovin ja taiteilija Kristiina Louhen yhteistyönä syntynyt kirja kannustaa lapsiperheitä laulamaan ja runoilemaan, leikkimään ja tanssimaan, luomaan yhdessä uutta kansanperinnettä. Lisätietoja
  10,49 €
 7. *PIKKU PAPUN LAULUNUOTIT KALLIO PERKIÖ
  *PIKKU PAPUN LAULUNUOTIT KALLIO PERKIÖ
  Iloisesti kuvitettu, nelivärinen nuottikirja ja monipuolinen ideapaketti lapsiperheille ja muskareihin. Vuoden 2012 lastenlevyn, Pikku Papun laulujen, nuotit, tanssi-ideoita, leikkejä, soitintehtäviä sekä kuvanteko- ja askarteluvinkkejä. Leiki, laula, liiku, soita, maala ja kiiku, pikku Papun kanssa! Pikku Papun laulunuotit on nuottikirja ja ideapaketti lapsiperheille ja muskareihin. Se on tarkoitettu kaikille Pikku Papun ystäville innoitukseksi leikkeihin, laulamiseen ja liikkumiseen. Kirja sisältää Pikku papun laulujen nuotit helposti soitettavina versioina. Lisäksi mukana on nuotinnettuja säestysideoita soittajalle. Jokaisen laulun kohdalta löytyy aihepiirin mukaisia tanssi-ideoita, leikkejä, soitintehtäviä sekä kuvanteko- ja askarteluvinkkejä. Kirjan lopussa on monistepohjia, joita voi käyttää eri leikkeihin ja askarteluihin niin kotona kuin muskareissakin. Lisätietoja
  23,99 €
 8. ANNI TANNIN JOULULAULUT BELLS
  ANNI TANNIN JOULULAULUT BELLS
  Sympaali Oy:n tutut Anni tannin -joululaulut nuottijulkaisuna. Kokoelma sisältää Anni tannin joululaulut 1 ja 2 -äänitteiden laulut sovitettuna neliääniseksi säestyskirjaksi. Kokoelma sisältää sekä iloisia joululauluja että tunnelmallisia ja hartaita joululauluja. Nuottivihko soveltuu erinomaisesti koteihin, päiväkoteihin ja muskareihin ja kouluihin. Sovitusten vaikeustaso on laadittu vastaamaan etenkin kyseisiin käyttötarpeisiin.
  52 perinteistä joululaulua pianosäestyksin.
  Säestyksissä sointumerkit
  Sivuilla Vuokko Kankaan laatima värikuvitus
  Sovitukset Juha Hakulisen käsialaa
  54 A4-kokoista sivua Lisätietoja
  17,99 €
 9. HEPOKATTI LASTENLAULUJA KUVIONUOTEILLA
  HEPOKATTI LASTENLAULUJA KUVIONUOTEILLA
  HEPOKATTI LASTENLAULUJA KUVIONUOTEILLA.


  Hepokattiin on koottu 60 tuttua lastenlaulua, mukana on kuvionuotein helppoja kappaleita vasta-alkajille ja haasteellisempia jo pidemmälle edenneille.

  Puuhailua -osastossa on ideoita kuvionuoteilla säveltämiseen ja musiikin opiskeluun. Mukana on myös värinuoteilla kirjoitettuja lauluja, joiden avulla pääsee alkuun perinteisen nuottikuvan opiskelussa.

  Kuvionuotit on nuotinkirjoitusmenetelmä, jonka avulla on helppo oppia soittamaan. Kuvionuoteista hyötyvät kaikki, joille perinteisen abstraktin nuottikuvan omaksuminen on vaikeaa tai mahdotonta.
  . Kuvionuoteissa nuotti-informaatio on merkitty konkreettisesti muotoja ja värejä käyttäen. Soitettava sävel löytyy helposti kirjan mukana tulevien, soittimeen liimattavien kuvionuottitarrojen avulla. Tarroja voi ostaa myös erikseen.

  Menetelmä soveltuu pianon, laattasoittimien, kanteleen, haitarin, kitaran, basson ja lyömäsoittimien opiskeluun. Musiikin opiskelun lisäksi kuvionuottimenetelmää voidaan hyödyntää terapiassa ja kuntoutuksessa. Lisätietoja
  46,99 €
 10. RISTO RÄPPÄÄJÄN ELOKUVALAULUJA +CD
  RISTO RÄPPÄÄJÄN ELOKUVALAULUJA +CD
  Risto Räppääjän elokuvalauluja -kirja sisältää kahdeksantoista maestro Iiro Rantalan säveltämää kappaletta, jotka ovat peräisin menestyselokuvista Risto Räppääjä ja pullistelija sekä Risto Räppääjä ja väärä Vincent (Solar Films, 2019 ja 2020).

  Christel Rönnsin hauskasti kuvittama kirja sisältää laulujen sanat ja nuotit. Sanoituksista vastaavat Sinikka Nopola, Tiina Nopola ja Matias Nopola. Laulukirjan mukana tulee myös CD-levy, joten nyt mikään ei estä kivoja lauluhetkiä elokuvien tunnelmissa. Lisätietoja
  34,99 €
 11. SADUNMAAN TAKATALVI +CD MARJUKKA POLA MUSIIKKISATUKIRJA
  SADUNMAAN TAKATALVI +CD MARJUKKA POLA MUSIIKKISATUKIRJA
  Musiikkisatukirja. Julkaisu sisältää myös CD-levyn, joka sisältää musiikkisatuun liittyvät Marjukka Polan säveltämät, sanoittamat ja sovittamat teokset.

  Marjukka Pola kertoo musiikkisadustaan mm. seuraavaa:

  Meillä asui prinsessa useamman vuoden. Kaikki alkoi, kun yhtenä talvisena tammikuun päivänä aamiaispöydässä ei istunutkaan tyttäreni vaan ihan oikea prinsessa mekkoa ja kruunua myöten. Prinsessalta tosin välillä unohtui prinsessan käytös, mutta tärkeintähän oli ulkoinen olemus...

  Miten prinsessa sitten muutti omaa elämääni? Ennen oli riittänyt äidin rooli. Nyt jouduin hyppäämään sujuvasti pahattaren roolista prinssin tai haltijattaren rooliin, karjuin pesuhuoneessa karmeana lohikäärmeenä tai tyhjensin tiskikonetta keijun siivet selässä. Tällainen mielikuvituksen muuttuminen todellisuudeksi on varmasti tuttua monelle leikki-ikäisen vanhemmalle.

  Fantasiamaailma on pienelle lapselle niin totta, ettei sitä voi sivuuttaa myöskään musiikin opetuksessa. Ammatiltani olen viulunsoitonopettaja ja nimettyäni viulun kielet uudestaan Lohikäärme Gunillaksi, Prinssi Danieliksi, Prinsessa Auroraksi ja Lintu Eleonoraksi, alkoivat hahmot elää pienissä muutaman äänen laulunpätkissä. Vähitellen laulut saivat lisää pituutta ja niiden ympärille hahmottui perinteistä sadun kaavaa mukaillen tarina, jossa paha saa palkkansa ja rakastavaiset toisensa.

  Sadunmaan takatalvi esitettiin lasten pienoismusikaalina Lappeenrannan musiikkiopistossa keväällä 2012 soitinvalmennusryhmien ja isompien musiikkiopistolaisten voimin. Hyvän vastaanoton rohkaisemana päätin saattaa tarinan ja laulut kirjaksi, jota olisi helppo käyttää kodeissa ja kouluissa osana lasten taidekasvatusta. Tämän kirjan ja CD:n avulla toivotan lapset ja aikuiset tervetulleiksi riemukkaalle mielikuvitusmatkalle Sadunmaahan! Lisätietoja
  39,99 €
 12. SEIKKAILIJAN LAULUKIRJA MAURI KUNNAS
  SEIKKAILIJAN LAULUKIRJA MAURI KUNNAS
  Lauletaan kimpassa, kotona,kerhossa, kaveriporukassa!Rosvo Roopesta Cowboylauluun – riemukasta jatkoa huippusuositulle Koiramäen laulukirjalle

  Monikäyttöisessä kirjassa on selkeät
  sanat ja nuotinnokset helposti laulettavilla sävelkorkeuksilla sointusäestysmerkein, ja värikäs kuvitus tarjoaa hauskaa katseltavaa. Lisätietoja
  27,99 €
 13. SIINAN TAIKARADIO +CD+LAULUKORTIT
  SIINAN TAIKARADIO +CD+LAULUKORTIT
  Siinan taikaradio on TV:stä tutun Siina Hirvosen ensimmäinen oma laulukirja. Mukaan on valittu Siinan ohjelmiston suosituimpia ja hauskimpia kappaleita unilauluista räppibiiseihin. Jokaiseen lauluun liittyvät nuotit, sanat, leikkiohjeet sekä pedagoginen osuus. Laulujen kautta harjoitellaan mm. liikkumista, kehon hallintaa, rytmiikkaa, erilaisten äänten tuottamista, numeroita, viikonpäiviä ja jopa tukiviittomia. Kirjan ohjeilla voit myös rakentaa omat soittimesi. Taustalla on ajatus monipuolisesta musiikkikasvatuksesta ja leikin kautta oppimisesta. Lisätietoja
  27,99 €
 14. SOIVA METSÄ +CD JEAN SIBELIUKSEN MATKASSA
  SOIVA METSÄ +CD JEAN SIBELIUKSEN MATKASSA
  Musiikki on kuin perhonen. Jos sitä kääntelee ja tutkii kämmenellään, katoaa sen siivistä loiste. Kyllä se lentää, mutta ei se enää säteile.

  Soiva metsä on kaunis tarina suuresta säveltäjästä ja hänen musiikistaan. Kuvakirja vie elämykselliselle aikamatkalle Jean Sibeliuksen maailmaan kuvan, tekstin ja musiikin avulla. Tarinassa ja kirjan aukeamilla soi Sibeliuksen musiikki. Säveltäjän Ainola-kodin maisemissa soivat Kuusi ja Drömmen, Kolin kansallismaisemissa kuuluu Finlandia ja Pielisen aalloilla kimaltaa Impromptu. Eurooppaan matkataan Valse Tristen ja Souvenirin sävelin.

  Kirjassa on mukana äänite, jolla soittavat sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Viime vuosina Jussi Makkonen on esittänyt Sibeliusta jo yli 200 000 lapselle eri puolilla Suomea pidetyissä tarinallisissa koulukonserteissa. Lisätietoja
  33,99 €
 15. VALLATTOMAN LAIVAN LAULUT WSOY
  VALLATTOMAN LAIVAN LAULUT WSOY
  Astu laululaivan matkaan!

  Lastenmusiikin konkareiden tekemä laulukirja on lastattu täyteen musiikin iloa ja hyvää tuulta. Mukana 11 laulun sanat ja nuotit sekä rutkasti leikki- ja puuhaideoita.

  Vallattoman laivan miehistöön kuuluu kaikenlaista väkeä laivakokki Kuminasta merirosvoprinsessaan ja Herkules-kukkoon. Jokainen heistä saa oman riemukkaan laulunsa: Kun samassa veneessä seilataan, jokainen on tärkeä. Kompassin lisäksi tarvitaan sydäntä ja järkeä.

  Kuvittaja Liisa Kallio on kirjoittanut hyväntuuliset laulunsanat, jotka Soili Perkiö säveltää ja Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis soittaa ja sovittaa äänitteelle. Tavallisten nuottien lisäksi kirjassa on mukana kuvionuotit, jotka helpottavat laulujen oppimista niin kotona kuin varhaiskasvatuksessa ja musiikkileikkikouluissa.

  Pia Säpyskä on musiikkipedagogi ja Pieksämäen lastenkulttuurikoordinaattori sekä koko musiikki- ja kirjaprojektin äiti.

  Liisa Kallio on palkittu kuvittaja, kirjailija ja graafinen suunnittelija, joka tunnetaan muun muassa Pikku Papun laulujen iloisista sanoituksista ja kuvista.

  Soili Perkiö on Sibelius Akatemian musiikkikasvatuksen lehtori, säveltäjä ja esittävä taiteilija. Perkiö palkittiin vuonna 2019 Pro Finlandia -mitalilla lastenmusiikkiperinteen uudistamisesta. Lisätietoja
  21,99 €
 16. VÅRA BÄSTA BARNVISOR NOTFABRIKEN
  VÅRA BÄSTA BARNVISOR NOTFABRIKEN
  Våra bästa barnvisor innehåller alla de barnvisor som både barn och vuxna kommit att älska! Här varvas de traditionella visorna med nyare sånger som blivit populära i skola och förskola. Alice Tegnérs och Astrid Lindgrens klassiska pärlor har naturligtvis en självklar plats i urvalet. Här finns också visor om olika djur, rockiga sånger, visor med knasiga texter, lekvisor, visor om bilar och båtar, godnattvisor och mycket mer. Totalt närmare 240 sånger! Sverige har en rik barnviseskatt som är värd att bevara till kommande generationer. Våra bästa barnvisor blir ditt verktyg i denna angelägna strävan. Belöningen blir sångglädje för både barn och vuxna! Lisätietoja
  27,99 €
Sivu
per sivu