Lastenmusiikki

F-Musiikista löydät nuotit rakastetuimpiin lastenlauluihin ja tulevaisuuden klassikoihin. Tutustu F-Musiikin nuottivalikoimaan rajaamalla valintaasi suodattimien avulla tai käyttämällä ylälaidan kätevää hakutoimintoa.

View as Ruudukko Luettelo

26 tuotetta

Aseta nousevaan järjestykseen
per sivu
 1. ANNI TANNIN JOULULAULUT BELLS
  ANNI TANNIN JOULULAULUT BELLS
  Sympaali Oy:n tutut Anni tannin -joululaulut nuottijulkaisuna. Kokoelma sisältää Anni tannin joululaulut 1 ja 2 -äänitteiden laulut sovitettuna neliääniseksi säestyskirjaksi. Kokoelma sisältää sekä iloisia joululauluja että tunnelmallisia ja hartaita joululauluja. Nuottivihko soveltuu erinomaisesti koteihin, päiväkoteihin ja muskareihin ja kouluihin. Sovitusten vaikeustaso on laadittu vastaamaan etenkin kyseisiin käyttötarpeisiin.
  52 perinteistä joululaulua pianosäestyksin.
  Säestyksissä sointumerkit
  Sivuilla Vuokko Kankaan laatima värikuvitus
  Sovitukset Juha Hakulisen käsialaa
  54 A4-kokoista sivua Lisätietoja
  17,00 €
 2. ANNI TANNIN LASTENLAULUT BELLS
  ANNI TANNIN LASTENLAULUT BELLS
  Sympaali Oy:n tutut Anni tanni talleroinen ja Anni tannin kehtolaulut -äänitteiden sisältämät laulut nuottijulkaisuna. Säestysvihko sisältää perinteisiä lastenlauluja ja kehtolauluja. Nuottivihko soveltuu erinomaisesti koteihin, päiväkoteihin ja muskareihin ja kouluihin. Sovitusten vaikeustaso on laadittu vastaamaan tällaisia käyttötarpeita.
  53 perinteistä lastenlaulua ja kehtolaulua säestyksineen
  Säestyksissä sointumerkit
  Sivuilla Vuokko Kankaan laatima värikuvitus
  Sovitukset Juha Hakulisen käsialaa
  52 A4-kokoista sivua Lisätietoja
  17,00 €
 3. ELÄINKUVANUOTIT KIRJA HANNU ANNALA
  ELÄINKUVANUOTIT KIRJA HANNU ANNALA
  Ohjekirja lauluineen sekä tarra-arkit. Eläinkuvanuotit on uusi menetelmä ja materiaali lasten musiikinopetukseen. Eläinkuvanuoteissa kuvan alkukirjain ilmaisee kyseessä olevan sävelen nimen. Kirjan mukana tulevat vastaavat eläinnuottitarrat voi kiinnittää soittimiin. Nuottitarroilla voi kehittää luovuuttaan tekemällä omia sävellyksiä ja mahdollisesti myös sanoituksia. Eläinkuvanuotit mahdollistavat soiton aloittamisen monilla soittimilla entistä nuorempana, ja niistä voi soittaa myös itseohjautuvasti. Eläinkuvanuottien avulla yhä useammat voivat helpolla tavalla ohjata lapsia musiikin oppimisessa. Onkohan teidän päiväkodissa, eskarissa, koulussa tai kotona tulevaisuuden Jean Sibelius tai Juice Leskinen? Soittimiin kiinnitettäviä tarroja on kahden kokoisia, isoille soittimille (esim. piano) sekä pienemmille soittimille (esim. kantele). Lisätietoja
  36,50 €
 4. KULTAINEN LASTENLAULUKIRJA MELODIA/SANAT/SOINNUT
  KULTAINEN LASTENLAULUKIRJA MELODIA/SANAT/SOINNUT
  MELODIA/SANAT/SOINNUT. Lastenlaulujen ihana ''pikku-jättiläinen'' houkuttelee musisoimaan! Noin 250 laulun kokoelma sisältää rakkaimmat, vanhemmille ja isovanhemmillekin tutut sävelmät sekä runsaasti uudempia, päiväkotien ja lastenohjelmien supersuosikkeja.

  Kaikissa lauluissa on sanat, melodiat ja sointumerkit. Kirja toimii korvaamattomana apuna ja innostajana kotimusisoinnissa, päiväkodeissa ja muskareissa, kerhoissa ja kouluissa.

  Viihdyttävän kirjan laulut on jaettu aihepiireittäin: Eläinlauluja - Satuhahmoja - Lauluja muista maista - Perinnelauluja - Luonto ja vuodenajat - Keho, viikonpäivät, numerot ja värit - Työ, liikenne, matkustaminen - Koti, isänmaa ja juhlat - Kehtolauluja - Hengellisiä lauluja - Joululauluja.


  Koko ihastuttavan laulupaketin kruunaa Pirkko Huttusen taidokas piirroskuvitus! Lisätietoja
  25,00 €
 5. SOITTAMALLA OPPII (kitara) KITARA EKAT SOINNUT
  SOITTAMALLA OPPII (kitara) KITARA EKAT SOINNUT
  EKAT SOINNUT & KOMPIT on soitto-opas, jonka avulla jopa 6-vuotiaat voivat oppia säestämään kitaralla tuttuja lastenlauluja. Käytössä ovat kanteleensoitosta tutut värit: punainen, sininen ja keltainen, joita käytetään sointutehojen opettelun apuna.

  Kaikki oppaan laulut voidaan säestää kolmella helpolla sointuotteella. Nuoteissa on melodia ja sanat, joista voi laulaa mukana. Lisäksi nuoteissa on monipuolisemmat sointumerkit kokeneemmalle soittajalle. Komppaamiseen tutustutaan eri tyylisten biisien avulla ja kompit on havainnollistettu motorisen ohjeen avulla. Myös tabulatuureihin ja nuotinlukuun tutustutaan pienien alku- ja välisoittojen avulla. Oppaassa on “Tee itse musiikkia”-osio, joka opastaa improvisoimiseen kitaralla ja soittaja pääsee myös säveltämään ja sanoittamaan oman laulun. Oppaan upean värikkään kuvituksen on tehnyt Jukka Lemmetty.

  Oppaaseen löytyy myös lisämateriaalina opetusvideot ja laulujen äänitteet opiskelun tueksi. Lisätietoja
  25,00 €
 6. VAUVAN VAAKA-lauluja ja leikkejä PERKIÖ HUOVI
  VAUVAN VAAKA-lauluja ja leikkejä PERKIÖ HUOVI
  Hannele Huovin kirjoittama ja Kristiina Louhen kuvittama Vauvan vaaka -loru ja runokokoelma on ollut kestosuosikki jo vuodesta 1995. Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtori Soili Perkiö on säveltänyt sen runot lauluiksi, ja laatinut niille leikkiohjeet vanhempia ja kasvattajia varten. Nyt laulut julkaistaan sekä CD-levynä että kirjana, joka sisältää laulujen nuotit ja leikkiohjeet.

  Lauluja ja leikkejä ei ole aiemmin julkaistu, mutta niitä on käytetty ja kokeiltu paljon erilaisissa vauvaryhmissä. Leikit pohjaavat paitsi nykytietämykseen lapsen kehityksestä, myös kansanperinteeseen, ikivanhoihin viisauksiin.

  Vauvan vaaka sisältää 20 laulua. Vauvan vaa'an sointimaailmaa leimaa toisaalta pehmeys ja rauhallisuus, toisaalta värikkyys ja yllätyksellisyys. Levyllä soi yli kolmekymmentä soitinta hanurista jouhikkoon, yläsävelhuilusta afrikkalaiseen sormipianoon ja kanteleesta sadeputkeen. Keskeisessä asemassa ovatkin lyömäsoittimet, josta loihditaan milloin minkäkinlaisia rahinoita, kopinoita ja suhinoita. Mielikuvitusta kiihottavat äänimaisemat pääsevät oivallisesti esille ilmavien sovitusten ansioista.

  Levyn lauluista noin puolet on reippaampia, marssimiseen, sylissä köröttelyyn tai vaikkapa konttaamiseen houkuttelevia. Toinen puoli materiaalista on rauhallisempaa, lauluja, jotka sopivat esimerkiksi katseluleikkien tai hieronnan taustalle.

  Laulu- ja leikkiohjekirjan ideat tuntuvat vakuuttavilta, eivätkä vähiten siksi, että taustalla tuntuu olevan kansanperinteen tuntemuksen lisäksi runsaasti tietoa lapsen kehityksestä. Vauvan vaa'an ohjaamana pienen ihmisen tutustuminen maailmaan käy varmasti taas vähän helpommin ja hauskemmin.

  Katsopas tuota vauvaa
  se taputtaa ja naputtaa
  se kolistaa ja kalistaa
  se helistää ja kilistää
  ja välillä - se kuuntelee,
  nimittäin: vauvakin runoilee!

  ''Vauvat osaavat nauttia runoista ja musiikin rauhallisista rytmeistä... Vauva tarvitsee aikaa reagointiin. Laulun ja runon jälkeen kannattaa odottaa vauvan vastaus. Se voi olla käsien ja jalkojen liike, äännähdys, hymy.'' Lisätietoja
  11,50 €
 7. *KARVAKORVAN LAULUPURKKI PERKIÖ HUOVI
  *KARVAKORVAN LAULUPURKKI PERKIÖ HUOVI
  Hannele Huovin Karvakorvan runopurkki, Vauvan vaaka -kirjan isosisko, ilmestyi vuonna 2008 ja saavutti heti suuren suosion. Nyt runoista on tehty laulukirja Karvakorvan laulupurkki, joka sisältää myös nuotit ja leikkiohjeet. Laulettavaa löytyy monenlaiseen tunnelmaan: Koiraräppiä, Kanapolkkaa, Revontulitanssia ja Naurunutturaa. Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtori Soili Perkiön, kirjailija Hannele Huovin ja taiteilija Kristiina Louhen yhteistyönä syntynyt kirja kannustaa lapsiperheitä laulamaan ja runoilemaan, leikkimään ja tanssimaan, luomaan yhdessä uutta kansanperinnettä. Lisätietoja
  10,00 €
 8. *PIKKU PAPUN LAULUNUOTIT KALLIO PERKIÖ
  *PIKKU PAPUN LAULUNUOTIT KALLIO PERKIÖ
  Iloisesti kuvitettu, nelivärinen nuottikirja ja monipuolinen ideapaketti lapsiperheille ja muskareihin. Vuoden 2012 lastenlevyn, Pikku Papun laulujen, nuotit, tanssi-ideoita, leikkejä, soitintehtäviä sekä kuvanteko- ja askarteluvinkkejä. Leiki, laula, liiku, soita, maala ja kiiku, pikku Papun kanssa! Pikku Papun laulunuotit on nuottikirja ja ideapaketti lapsiperheille ja muskareihin. Se on tarkoitettu kaikille Pikku Papun ystäville innoitukseksi leikkeihin, laulamiseen ja liikkumiseen. Kirja sisältää Pikku papun laulujen nuotit helposti soitettavina versioina. Lisäksi mukana on nuotinnettuja säestysideoita soittajalle. Jokaisen laulun kohdalta löytyy aihepiirin mukaisia tanssi-ideoita, leikkejä, soitintehtäviä sekä kuvanteko- ja askarteluvinkkejä. Kirjan lopussa on monistepohjia, joita voi käyttää eri leikkeihin ja askarteluihin niin kotona kuin muskareissakin. Lisätietoja
  22,00 €
 9. EKAT LAULUT JA LORUT MELODIA/SANAT/SOINNUT
  EKAT LAULUT JA LORUT MELODIA/SANAT/SOINNUT
  MELODIA/SANAT/SOINNUT. Loruile, laula ja hassuttele! Näin tuet pienen lapsen puheen- ja kielenkehitystä ja ruokit luovuutta. Ihana lahjakirja Ninka Reitun eloisalla kuvituksella sopii pikkulapsiperheille, isovanhemmille ja päiväkoteihin - inspiraatioksi ja muistin virkistykseksi. Kirjaan on koottu ihastuttavia lauluja ja loruleikkejä ensimmäisiin yhteisiin hetkiin. Lisätietoja
  20,90 €
 10. HEPOKATTI LASTENLAULUJA KUVIONUOTEILLA
  HEPOKATTI LASTENLAULUJA KUVIONUOTEILLA
  HEPOKATTI LASTENLAULUJA KUVIONUOTEILLA.


  Hepokattiin on koottu 60 tuttua lastenlaulua, mukana on kuvionuotein helppoja kappaleita vasta-alkajille ja haasteellisempia jo pidemmälle edenneille.

  Puuhailua -osastossa on ideoita kuvionuoteilla säveltämiseen ja musiikin opiskeluun. Mukana on myös värinuoteilla kirjoitettuja lauluja, joiden avulla pääsee alkuun perinteisen nuottikuvan opiskelussa.

  Kuvionuotit on nuotinkirjoitusmenetelmä, jonka avulla on helppo oppia soittamaan. Kuvionuoteista hyötyvät kaikki, joille perinteisen abstraktin nuottikuvan omaksuminen on vaikeaa tai mahdotonta.
  . Kuvionuoteissa nuotti-informaatio on merkitty konkreettisesti muotoja ja värejä käyttäen. Soitettava sävel löytyy helposti kirjan mukana tulevien, soittimeen liimattavien kuvionuottitarrojen avulla. Tarroja voi ostaa myös erikseen.

  Menetelmä soveltuu pianon, laattasoittimien, kanteleen, haitarin, kitaran, basson ja lyömäsoittimien opiskeluun. Musiikin opiskelun lisäksi kuvionuottimenetelmää voidaan hyödyntää terapiassa ja kuntoutuksessa. Lisätietoja
  44,00 €
 11. RISTO RÄPPÄÄJÄN ELOKUVALAULUJA +CD
  RISTO RÄPPÄÄJÄN ELOKUVALAULUJA +CD
  Risto Räppääjän elokuvalauluja -kirja sisältää kahdeksantoista maestro Iiro Rantalan säveltämää kappaletta, jotka ovat peräisin menestyselokuvista Risto Räppääjä ja pullistelija sekä Risto Räppääjä ja väärä Vincent (Solar Films, 2019 ja 2020).

  Christel Rönnsin hauskasti kuvittama kirja sisältää laulujen sanat ja nuotit. Sanoituksista vastaavat Sinikka Nopola, Tiina Nopola ja Matias Nopola. Laulukirjan mukana tulee myös CD-levy, joten nyt mikään ei estä kivoja lauluhetkiä elokuvien tunnelmissa. Lisätietoja
  33,00 €
 12. SADUNMAAN TAKATALVI +CD MARJUKKA POLA MUSIIKKISATUKIRJA
  SADUNMAAN TAKATALVI +CD MARJUKKA POLA MUSIIKKISATUKIRJA
  Musiikkisatukirja. Julkaisu sisältää myös CD-levyn, joka sisältää musiikkisatuun liittyvät Marjukka Polan säveltämät, sanoittamat ja sovittamat teokset.

  Marjukka Pola kertoo musiikkisadustaan mm. seuraavaa:

  Meillä asui prinsessa useamman vuoden. Kaikki alkoi, kun yhtenä talvisena tammikuun päivänä aamiaispöydässä ei istunutkaan tyttäreni vaan ihan oikea prinsessa mekkoa ja kruunua myöten. Prinsessalta tosin välillä unohtui prinsessan käytös, mutta tärkeintähän oli ulkoinen olemus...

  Miten prinsessa sitten muutti omaa elämääni? Ennen oli riittänyt äidin rooli. Nyt jouduin hyppäämään sujuvasti pahattaren roolista prinssin tai haltijattaren rooliin, karjuin pesuhuoneessa karmeana lohikäärmeenä tai tyhjensin tiskikonetta keijun siivet selässä. Tällainen mielikuvituksen muuttuminen todellisuudeksi on varmasti tuttua monelle leikki-ikäisen vanhemmalle.

  Fantasiamaailma on pienelle lapselle niin totta, ettei sitä voi sivuuttaa myöskään musiikin opetuksessa. Ammatiltani olen viulunsoitonopettaja ja nimettyäni viulun kielet uudestaan Lohikäärme Gunillaksi, Prinssi Danieliksi, Prinsessa Auroraksi ja Lintu Eleonoraksi, alkoivat hahmot elää pienissä muutaman äänen laulunpätkissä. Vähitellen laulut saivat lisää pituutta ja niiden ympärille hahmottui perinteistä sadun kaavaa mukaillen tarina, jossa paha saa palkkansa ja rakastavaiset toisensa.

  Sadunmaan takatalvi esitettiin lasten pienoismusikaalina Lappeenrannan musiikkiopistossa keväällä 2012 soitinvalmennusryhmien ja isompien musiikkiopistolaisten voimin. Hyvän vastaanoton rohkaisemana päätin saattaa tarinan ja laulut kirjaksi, jota olisi helppo käyttää kodeissa ja kouluissa osana lasten taidekasvatusta. Tämän kirjan ja CD:n avulla toivotan lapset ja aikuiset tervetulleiksi riemukkaalle mielikuvitusmatkalle Sadunmaahan! Lisätietoja
  38,00 €
 13. SEIKKAILIJAN LAULUKIRJA MAURI KUNNAS
  SEIKKAILIJAN LAULUKIRJA MAURI KUNNAS
  Lauletaan kimpassa, kotona,kerhossa, kaveriporukassa!Rosvo Roopesta Cowboylauluun – riemukasta jatkoa huippusuositulle Koiramäen laulukirjalle

  Monikäyttöisessä kirjassa on selkeät
  sanat ja nuotinnokset helposti laulettavilla sävelkorkeuksilla sointusäestysmerkein, ja värikäs kuvitus tarjoaa hauskaa katseltavaa. Lisätietoja
  26,00 €
 14. SIINAN TAIKARADIO +CD+LAULUKORTIT
  SIINAN TAIKARADIO +CD+LAULUKORTIT
  Siinan taikaradio on TV:stä tutun Siina Hirvosen ensimmäinen oma laulukirja. Mukaan on valittu Siinan ohjelmiston suosituimpia ja hauskimpia kappaleita unilauluista räppibiiseihin. Jokaiseen lauluun liittyvät nuotit, sanat, leikkiohjeet sekä pedagoginen osuus. Laulujen kautta harjoitellaan mm. liikkumista, kehon hallintaa, rytmiikkaa, erilaisten äänten tuottamista, numeroita, viikonpäiviä ja jopa tukiviittomia. Kirjan ohjeilla voit myös rakentaa omat soittimesi. Taustalla on ajatus monipuolisesta musiikkikasvatuksesta ja leikin kautta oppimisesta. Lisätietoja
  26,00 €
 15. SOIVA METSÄ +CD JEAN SIBELIUKSEN MATKASSA
  SOIVA METSÄ +CD JEAN SIBELIUKSEN MATKASSA
  Musiikki on kuin perhonen. Jos sitä kääntelee ja tutkii kämmenellään, katoaa sen siivistä loiste. Kyllä se lentää, mutta ei se enää säteile.

  Soiva metsä on kaunis tarina suuresta säveltäjästä ja hänen musiikistaan. Kuvakirja vie elämykselliselle aikamatkalle Jean Sibeliuksen maailmaan kuvan, tekstin ja musiikin avulla. Tarinassa ja kirjan aukeamilla soi Sibeliuksen musiikki. Säveltäjän Ainola-kodin maisemissa soivat Kuusi ja Drömmen, Kolin kansallismaisemissa kuuluu Finlandia ja Pielisen aalloilla kimaltaa Impromptu. Eurooppaan matkataan Valse Tristen ja Souvenirin sävelin.

  Kirjassa on mukana äänite, jolla soittavat sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Viime vuosina Jussi Makkonen on esittänyt Sibeliusta jo yli 200 000 lapselle eri puolilla Suomea pidetyissä tarinallisissa koulukonserteissa. Lisätietoja
  31,50 €
 16. VÅRA BÄSTA BARNVISOR NOTFABRIKEN
  VÅRA BÄSTA BARNVISOR NOTFABRIKEN
  Våra bästa barnvisor innehåller alla de barnvisor som både barn och vuxna kommit att älska! Här varvas de traditionella visorna med nyare sånger som blivit populära i skola och förskola. Alice Tegnérs och Astrid Lindgrens klassiska pärlor har naturligtvis en självklar plats i urvalet. Här finns också visor om olika djur, rockiga sånger, visor med knasiga texter, lekvisor, visor om bilar och båtar, godnattvisor och mycket mer. Totalt närmare 240 sånger! Sverige har en rik barnviseskatt som är värd att bevara till kommande generationer. Våra bästa barnvisor blir ditt verktyg i denna angelägna strävan. Belöningen blir sångglädje för både barn och vuxna! Lisätietoja
  26,00 €
 17. *ELÄINKUVANUOTIT TARRAT
  *ELÄINKUVANUOTIT TARRAT
  Lisätarvikepaketti kirjaan Eläinkuvanuotit. Nuottiviivaston tarroja ja soittimiin kiinnitettäviä tarroja. Soitintarroja on kahden kokoisia, isoille soittimille (esim. piano) sekä pienemmille soittimille (esim. kantele). Paketissa kaksi arkkia tarroja. Lisätietoja
  12,50 €
 18. BARNENS ÖNSKESÅNGER NOTFABRIKEN
  BARNENS ÖNSKESÅNGER NOTFABRIKEN
  Här fins ett brett urval av välkända visor, många som föräldrar sjungit själva när de var små, men även nyare ''dagisklassiker''. Sångerna är arrangerade för piano/keyboard i enkla tonarter och bekväma sånglägen. Givetvis finns även ackord för gitarr och sångtexter. Fina färgillustrationer av Tord Nygren. Inbunden med linnerygg. 208 sidor. Format 220x 287 Lisätietoja
  24,00 €
per sivu