Kuinka valita ukulele?

Kuinka valita ukulele?

Ukulele on trendisoitin, joka sopii sekä aikuisille että lapsille. Ukulelen helppous ja monipuolisuus pitää sen jatkuvassa suosiossa eri musiikkityyleissä. Oletpa sitten hankkimassa ukulelea itselle tai lahjaksi, tästä oppaasta löydät vinkit soittimen valintaan.

Mikä on hyvä ukulele aloittelijalle?

Tärkeä perusasia ukulelea valitessa on se, että se soi vireessä koko kaulalta. Jos kielet eivät pysy vireessä, hankaloittaa se soittamista oleellisesti. On myös hyvä miettiä ja kokeilla, sopiiko omaan soittoon parhaiten pienempi sopraano-ukulele vai kenties isompi konsertti- tai tenori-ukulele. Näistä kaikki ovat suosittuja vaihtoehtoja. Kaikki ukulelet viritetään samalla tavalla, mutta soundi vaihtelee eri mallien välillä. Sopivin ukulele löytyy testaamalla!

 

Tiesitkö, että kaikki F-Musiikin myymälöistä ja verkkokaupasta myydyt soittimet tarkistetaan ammattilaisen toimesta? Huolto- ja säätöasioissa voit myös kääntyä F-Musiikin Kielisoitinverstaan puoleen.

Mikä on hyvä ukulele edistyneemmälle soittajalle?

Ukuleleissä on selkeitä sointieroja. Kun siirrytään edistyneempiin soittimiin, tulevat myös erilaiset yksityiskohdat esille. Jos ukulele on tulossa esiintymis- ja keikkakäyttöön, voi olla hyvä valinta hankkia soitin, jossa on oma elektroniikka. Edistyneemmissä soittimissa on usein myös niin kutsuttu soololovi, joka helpottaa otetta ylemmässä osassa soittimen kaulaa.

 

  • Tervetuloa F-Musiikille tutustumaan ukulelevalikoimaan.
  • Asiantuntijamme vastaavat mielellään kysymyksiin myymälöissä, puhelimitse tai verkkokaupan chatin kautta.