Ukulelet on pop!

Ukulelet on pop!

Paul Eliaksen uudella musiikkivideolla yhteistyössä Ortega Guitars ja F-Musiikki.

Paul Elias julkaisi toisen albuminsa “Post sinä” syyskuussa 2023. Kun levy oli vielä työn alla, me samaan aikaan F-Musiikilla etsimme yhteistyöartistia Ortega Guitarsin kanssa toteutettavaan videotuotantoon. Videolla haluttiin esitellä kotimainen artisti, jonka tyyliin erilaiset ukulelet sopivat. Videolla haluttiin fiilistellä loppukesää ja Helsingin maisemia. 

Kävi ilmi, että yksi Paul Eliaksen levyn kappaleista on ukulelevetoinen Vuosi vuodelta. Näin alkoi yhteistyö. Video kuvattiin kesällä 2023 Helsingissä, ja sen kuvasi ja leikkasi Saana Lyytinen. 

Paul Elias kommentoi kappaleen syntyä omassa somessaan näin:

– Kymmenen vuotta sitten syksyllä 2013, kotimatkalla päähäni tuli lainit: kesä otti jalat alle, aurinko jäi Mallorkalle, on viiden tähden syksy tulossa. Biisi oli ensimmäinen suomenkielinen kappale minkä olin koskaan tehnyt, ja se pääsi ainoana sellaisena mukaan opintojeni lopputyökonserttiin valmistuessani Pop & Jazz Konservatoriolta vuonna 2014. Se sai yllättävän suuren suosion sillä keikalla, ja onkin siitä lähtien toiminut keikoilla aina samassa roolissa: loppukevennyksenä, enkoren enkorena. Sitä se on myös nyt mun uudella albumilla, ja yritettiin sinnekin taltioida se sama energia pelkän laulun ja ukulelen voimin. Ja että sille vielä tehtiin näin makee musiikkivideokin, sitä ei olis parikymppinen Paul ikinä arvannut!