SOUNDI

Soittimen tärkein elementti on sen tuottama soundi. MODX+ vie kaikki musiikilliset elementit huippuunsa MONTAGE-lippulaivamallista perityn teknologian avulla. AWM2 (Advanced Wave Memory 2) sample- ja syntetisaattoriydin 128-äänen polyfonialla tarjoaa laadukkaita akustisia soitinääniä sekä särmikkäitä syntikka- ja rumpusoundeja, kun taas FM-X (Frequency Modulation) -ääniydin tarjoaa dynaamista ilmaisuvoimaa ja ainutlaatuista muokattavuutta esim EDM- ja sähköisen musiikin työstöön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AWM2

Yamahan eksklusiivinen AWM2 -ääniydin ei rajoitu pelkästään sample playback -toiminnallisuuteen. MODX+ käsittää 16 ohjelmoitavaa AWM2 -osaa, joissa kussakin on 18 suodintyyppiä, erilliset amp-, pitch- ja suodin- envelope-generaattorit, 9 matalataajuusoskillaattoria (LFO), 3-alueinen EQ, sekä kaksi VCM insert-efektiä.

 

 

 

 

 

 

FM-X

Ikoninen DX7 ja uusin Yamaha innovaatio yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla MODX plussan kuorien alla. FM-X -ääniydin hoitaa vaivattomasti niin klassiset kasarisoundit kuin viimeisimmän EDM -ilmaisun. MODX+ on alkuperäistä DX7 etevämpi 8 operaattoriin perustuvan FM-arkitehtuurinsa, 128-äänisen polyfoniansa, laajan suodatinkokoelmansa sekä monipuolisten lisäominaisuuksiensa ansiosta. Kaikki parametrit ovat moduloitavissa nerokkaan Motion Control -toiminnon avulla, mahdollistaen ennenkuulumattoman orgaanista tekstuuria. MODX+ tarjoaa markkinoiden monipuolisimman FM-äänigeneroinnin.

 

 

 

 

 

 

SMART MORPH

Smart Morph toiminto mahdollistaa FM-X -soundien välisen morfauksen (liukuman) kehittyneen A.I. -tekoälyn avulla. Jopa kahdeksan FM-X -soundin samanaikainen ryhmittely on ohjattavissa kosketusnäytön tai Super Knob -ohjaimen avulla. Lopputuloksena syntyy rajaton määrää ennenkuulumattoman eloisia äänimaisemia.

 

 

 

 

256-äänen polyfonia

AWM2- ja FM-X -ääniytimien yhteenlaskettu polyfonia on 256 ääntä (AWM2 128 ääntä + FM-X 128 ääntä). Tehokas prosessointi mahdollistaa suuren polyfonian ilman, että siitä syntyy latenssiongelmia tai muita toiminnallisia häiriöitä.

 

 

 

Integroitu Flash-muisti

1.75GB:n Flash-muisti takaa tehokkaan työskentelyn laajempienkin samplekirjastojen kanssa. Latausaika käynnistyksen yhteydessä pysyy samana niin tyhjällä kuin täydellä muistilla.

 

 

 

Efektiprosessointi

Laadukas efektiprosessori on Yamahan DSP-osaamista parhaimmillaan, ja se tarjoaa kaiken tarpeellisen korkearesoluutioisista reverb-tilaefekteistä särmikkäisiin VCM insert -efekteihin (Virtual Circuit Modeling). Mukana on myös nykytuotantoon ja EDM-tyyliin soveltuvia efektejä, kuten esim. Beat Repeat, Vinyl Break, Bit Crusher sekä Spiralizer.

Aito “ducking” -efekti on toteutettavissa sidechain-kompressorin avulla, kun taas vintageretroilu toteutuu Analog Delay-, VCM Phaser- sekä lukuisten Amp Simulator -efektien avulla.

Efektiprosessointi huomioi myös akustiset pianosoundit. Damper Resonance -mallinnus tuo sointiin autenttista elävyyttä, kun taas HD Reverb -tilaprosessointi tuo pianoklangiin elokuvamusiikista tuttua eeppisyyttä

 

 

 

 

 

 

A/D -sisääntuloliitäntä

A/D -sisääntuloliitäntä (stereo) mahdollistaa ulkoisten signaalien reitittämisen ja moduloinnin Motion Control -järjestelmän avulla. Modulointi tapahtuu manuaalisesti tai automaation avulla. Vocoder-, Envelope Follower- ja Auto Beat Sync -efektien avulla muokatut sisääntulosignaalit muodostavat lähes oman, erillisen soittimen MODX+:san kuorien sisään!

 

 

 

 

 

Sidechain-kompressointi

Sidechain -kompressointi on yksi suosituimmista, mutta myös tunnistettavimmista efekteistä nykyaikaisessa Dance- ja EDM -musiikissa. Syntikkapadi tai muu jatkuvasti soiva soundi vaimenee/väistää (duck) esim. bassorummun tuottaman signaalin ohjaamana live- tai studiotilanteessa.

 

 

 

 

Sisältö

Esiohjelmoitujen soundien lisäksi, MODX+ tarjoaa markkinoiden parhaan laajennettavuuden monipuolisten sample-kirjastojen avulla. 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOUNDMONDO -verkkopalvelu

Soundmondo on nerokas verkkopalvelufoorumi, jossa käyttäjät jakavat soundejaan ilmaiseksi. Kytke MODX+ tietokoneeseesi tai älylaitteeseen, etsi haluamasi soundi ja lataa suoraan soittimeesi. Kokeiltuasi soundia, voit joko tallentaa sen MODX+:san muistiin tai siirtyä kokeilemaan seuraavaa soundia.

 

 

 

 

 

 

Yhteensopivuus

MODX+ tarjoaa suoraan paketista maailmankuulujen artistien ja ammattiohjelmoijien tekemiä huippusoundeja. Massiivinen kirjasto tarjoaa mm. MOTIF- ja DX7 -sarjojen soundeja.

 

 

 

 

 

 

MOTIF XF/MOXF -yhteensopivuus

MODX+ on yhteensopiva MOTIF XS/XF -syntikoiden Voice- and Performance -asetusten kanssa.

 

 

 

 

DX/TX -soundit

Ilmainen FM Converter -tiedostonmuuntaja mahdollistaa alkuperäisten DX7-, DX7II-, TX802- ja TX816 -soundien kääntämisen MODX+ -muotoon web-pohjaisesti.

 

 

 

 

 

 

 

Bösendorfer

Yamaha tarjoaa upean Bösendorfer Imperial -äänikirjaston avajaistarjouksena veloituksettaa kaikille rekisteröityneille MODX+ -omistajille

 

 

 

 

 

 

 

 

DAW-integraatio

Connect VST3 -plugari helpottaa hallinnointia tietokonepohjaisessa DAW-työympäristössä. Omien asetusten tallentaminen sujuu yhtä jouheasti, kuin softasyntikoiden tallentaminen esim. Cubase-, Logic tai Ableton -songin mukana.

MODX+ Connect toimii myös AU-ympäristössä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Monikanavainen USB-äänikortti

MODX+ toimii 4/10 -kanavaisena I/O -äänikorttina (4 sisään/10 ulos) Mac-/PC-/iOS -tietokone/älylaiteympäristöissä.


A/D -sisääntuloliitäntä välittyy myös omana stereokanavana haluamaan DAW-ohjelmaan (Cubase, Logic Pro-X, Ableton ym). Erillisen äänikortin sijaan tarvitset vain pelkän USB-johdon!

 

USB-väylä toimii äänikorttiominaisuuden lisäksi MIDI-sovittimena.

 

 

 

 

 

 

Rytmikuvioita

MODX+ tarjoaa tuhansia ammattimaisesti ohjelmoituja rytmikuvioita eri genreissä biisintekoon tai jammailuun.

SUPER KNOB -ohjain

Super Knob -potikkaan on ohjelmoitavissa 128 samanaikaista, vapaasti valittavaa parametria. Syntikka- ja efektiparametrien lisäksi ohjattavissa ovat lukuisat miksaustoiminnot sekä kaikkien arpeggiaattorikuvioiden vaihdot toisiin variaatioihin.
Siirry portaattomasti akustisten soittimen artikulaatioiden välillä, muokka useamman syntikan suotimia, tai vie ilmaisu äärimmäisyyksiin ottamalla mukaan matalataajuusoskillaattorit ja FM-operaattorit.
Jos kummatkin kädet ovat sidottuna soittamiseen, on Super Knob -potikka ohjattavissa FC-7 envelopepedaalin avulla.

 

 

 

 

 

 

MOTION-sekvenssit

MOTION-sekvenssit ovat tempoon synkronoitavia, vapaasti mille tahansa parametrille ohjelmoitavia ohjausraitoja. Maksimissaan neljä samanaikasta MOTION Sequence -raitaa tarjoavat mielenkiintoista tempomodulaatiota ja ovat myös ohjattavissa reaaliajassa etupaneelin säätimillä.

 

 

 

ENVELOPE FOLLOWER

Envelope Follower -toiminto lukee ja konvertoi audiota kontrollidataksi mille tahansa syntetisaattoriparametrille. Rumpuluuppi voisi esimerkiksi ajaa säröefektin drive-parametria, tai lauluraita ohjata useampia syntetisaattoriparametrejä ”Talking Synt” -efekin aikaansaamiseksi. Jopa A/D -sisääntuloliitäntä voi käskeä Envelop Follower -toimintoa.

 

 

Audio Beat Sync -toiminto

Audio Beat Sync -toiminto (ABS) havaitsee ulkoisen äänisignaalin tempon ja synkronoi MODX+ -kellon siihen. Signaali voi olla esim. akustisista rummuista haaroitettu mikrofonisumma, rumpukone tai älylaite/audiotallennin. Kaikki tempoon sidotut parametrit, kuten esim. arpeggiaattori, Motion Sequencer ja Song ohjautuvat Audio Beat Sync -toiminnon avulla

 

 

 

Kumipäälysteiset Pitch Bend- ja Modulation Wheel -ohjaimet

MODX+ on varustettu MONTAGE-lippulaivamallista tutuilla kumipäälysteisillä Pitch Bend- ja Modulation Wheel -ohjaimilla laadukasta.

 

 

 

 

 

Kevyen kompakti

MODX6+ painaa 6,6 kg, MODX7+ 7,4 kg, ja 88-äänen Graded Hammer -vasarkoskettimistolla varustettu MODX8+ 13,8 kg.

 

 

 

 

MODX+ Soft Case

Tyylikäs premiumtason MODX+ -laukku suojelee soittimen strateegiset kohdat. Valmistusmateriaalit ovat huippulokkaisia, ja laukku tarjoaa riittävästi taskuja pedaaleille, piuhoille ja muille lisätarvikkeille

 

 

OHJATTAVUUS

Artistin suurin haaste on oman tunnistettavan soundinsa kehittäminen. Vahvista luovuuttasi ja erottaudu joukosta sofistikoidun Motion Control -toiminnallisuuden avulla tuomalla studiotuotannosta tuttua modulaatioautomaatiota live-keikoille.

 

 

 

LIIKUTELTAVUUS

MODX+ kompaktin kevyt muotoilu soveltuu keikkailuun