PX-S7000/PX-S6000 uudelleenmäärittelee pianon integroinnin nykyaikaiseen kotiympäristöön. Tämä on saavutettu yhdistämällä minimalistisen tyylikäs muotoilu viimeisimpään soitinteknologiaan. Rajoittamattomat soittomahdollisuudet antavat vapauden perinteisistä soittamisen puitteista ja antavat sinun löytää uuden tavat olla harmoniassa soittimen kanssa. Minimalistinen design yhdistettynä ympäristöön ja viimeisimpään teknologiaan luo uskomaatoman soundin, kosketuksen ja soitettavuuden joka on vuosien kehityksen tulos. Vie soittoelämyksesi uudelle tasolle tämän avulla. 

 

 

 

 


___MUOTOILU

Muotoilukonsepti

Muotoilun keskiössä on minimalistinen tyylikkyys suorine linjoineen vastakohtana perinteisen pianon massiivisuudelle. PX-S6000/PX-S7000 -malleissa on kompaktin kapea runko, jossa takaosan kaiutinelementit ovat peitetty tyylikkäällä, väritykseen sointuvalla sisustuskankaalla. PX-S7000 toimitetaan tyyliin sopivalla jalustalla ja kolmiopedaalilla, jotka ovat kiinnitetty pianoon tukevan metallikehyksen avulla. Lisämausteensa huoliteltuun kokonaisuuteen tuo huovasta valmistettu kosketinsuoja, jonka saa kätevästi rullalle pianon alle soiton ajaksi. PX-S6000 -mallin orgaaninen puukuviointi ja tumma väritys toimii sisustuksellisesti vaikkapa pöydälle sijoitettuna, mutta lisävarusteena saatava CS-90P -jalusta tuo mukananaan tummansävyistä huonekalumaisuutta. PX-S6000/PX-S7000 -mallit ovat tyylikkäitä sisustuselementtejä mistä kulmasta tahansa tarkasteltuna.

Värikartta

Värivaihtoehdot on valittu sopimaan sisustukseen kuin sisustukseen. PX-S7000 on saatavana mustana, valkoisena sekä sisustussuunnittelijoiden suosimana "Harmonious Mustard" -keltaisena, joka syntyi eurooppalaisten sisustustrendien perusteellisen tutkimustyön tuloksena. Lämmin värisävy sulautuu helposti nykyaikaiseen asuinympäristöön, kun taas kiiltävä pinta tuo mukanaan klassista flyygeliestetiikkaa. PX-S7000 toimitetaan vakiona tyylikkään, puukuvioinnilla viimeistellyn jalustan kanssa, johon on kiinnitetty tukeva pedaalisto. PX-S6000 on yhdistelmä kiiltäviä pintoja ja puukuviointia, ja se täydentää tilan kuin tilan näyttävällä ulkoasullaan. Soittimeen on saatavissa lisävarusteena tyylikäs musta jalusta.

 

Pianojakkara

PX-S7000 -mallille on suunniteltu erikoispenkki yhteistyössä japanilaisen Seki Furnituren -sisustusyrityksen kanssa CRASH GATE -labelin alle. Tukeva penkki on optimoitu pianonsoittoa silmällä pitäen ja se jakaa PX-S7000 -pianon suoraviivaisen estetiikan onnistuneesti. CRASH GATE -penkin puumateriaali on korkealuokkaista pyökkiä ja istuimen säädöt ja kiinnikkeet vankkaa valurautaa. Penkin muotoilussa on kiinnitetty erityistä huomiota tukevuuteen ja ergonomiseen soittoasentoon. Penkki on saatavissa tummalla tai vaalealla viimeistelyllä.

CRASH GATE -jakkaran saatavuus tammikuu 2023

*CRASH GATE tuotemerkin omistaa Seki Furniture Co., Ltd. 

Minimalistinen muotokieli
 
Sulava muotoilu on onnistuneen suunnittelun ja kehittyneiden tuotantoprosessien aikaansaannosta. Korkeussuunnassa päällekkäin sijoitetut piirilevyt pienentävät esim. soittimen syvyyttä, kun taas etupaneelin minimalistinen ilme ja näppäinten vähäisyys on aikaansaatu LED- kosketusnäppäimillä ja selkeällä näytöllä.

___SOUNDI

Korkealuokkainen ääni integroituna kompaktiin rakenteeseen

– Kehittynyt äänentoistojärjestelmä


Korkearesoluutioinen ja tarkka äänentoisto takaa laajennetun ilmaisuvoiman


Maksimaalisen kokoiset kaiutinelementit kompaktissa soitinrungossa takaavat dynaamisen ja voimakkaan soinniin. Kaiutinkalvoissa käytettävä Mica -vahvistemateriaali tuo selkeyttä ja voimaa ylätaajuuksiin, kun taas magneettikelojen liikerataa optimoimalla on saavutettu matalan resonoiva basso. Upea äänentoisto kruunaa soittokokemuksen herättämällä henkiin korkealuokkaiset piano- ja lisäsoitinäänet ainutlaatuisen laadukkaasti.

Mica-vahvisteiset kaiutinelementit korostavat korkeiden taajuksien sointia.

Suurempi sisääntulosignaali yhdistettynä magneetikelojen laajennettuun liikerataan mahdollistavat laajemman bassorekisterin


Flyygelin laajaa ilmaisuvoimaa kompaktissa muodossa


Parannettu ilmaisu ylä- ja alataajuuksilla tuo sointiin flyygelille ominaista tasapainoisuutta, preesenssiä ja tarkkuutta.

Spatial Sound -tilaääni
 
Spatial Sound - tilaääni on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista PX-S7000- ja PX-S6000 -sarjojen digitaalipianoissa. Äänimaisema ja sen projesointi on säädettävisstä patentoidun teknologian avulla soittimen sijaintiin perustuen. Selkeä ja voimakas ääni muodostetaan neljällä kokoäänikaiuttimella, joista kullakin on oma 8 W aktiivivahvistimensa. Kaiuttimet ovat kiinnitetty tukeviin puu/hartsikoteloihin ei toivottujen sivuresonanssien minimoimiseksi. Uloimmat kaiuttimet ovat varustettuna äänikuvaa leventävillä diffuusoreilla. Neljän kaiuttimen Spatial Sound -järjestelmää hallitaan kehittyneen DSP-prosessoinnin avulla taajuus-, voimakkuus- ja sijaintiparametreja säätäen. Lopputuloksena on luonnollisen leveä äänimaisema, joka ei ole toteutettavissa tavanomaisella stereoäänentoistolla.

 

 

 

 

 

Piano Position -toiminto
 
Piano Position -toiminto hyödyntää Spatila Sound -tilaääntä muuttamalla neljästä kaiuttimesta tulevia äänielementtejä pianon sijoitukseen sopiviksi. Piano Position -toiminto tarjoaa ennennäkemättömän vapautta pianon sijoittelulle asuintilassa. Valittavissa on neljä esiohjelmoitua tilaratkaisua. Standard (oletusasetus) on yleispätevä perustila, joka olettaa soittimen olevan sijoitettuna jalustalle. Wall-tila (seinä) otetaan käyttöön, kun soitin sijoitetaan tiukasti seinää vasten. Wall-asetus (seinä) optimoi matalia taajuuksia sekä stereokuvan leveyttä sijoittelulle sopivaksi. Center-tila otetaan käyttöön soittimen ollessa sijoitettuna keskelle lattiaa. Ääniprosessointi korostaa korkeita taajuuksia sekä leventää stereokuvaa luonnollisten seinäheijastuksien puuttuessa. Ympärisäteilevä sointi kantautuu luonnollisena jopa soittajan takana oleville kuuntelijoille. Table-asetus (pöytä) kompensoi soittimen alla olevasta pinnasta aiheutuvia taajuusheijastuksia pöydälle asetettaessa.

Multi-Dimensional Morphing AiR -äänigenerointi


Täyteläisen tasapainoinen flyygelisoundi [Acoustic Simulator]

Flyygelin ääni syntyy huopapäällysteisten vasaroiden lyödessä soittimen sisälle jännitettyjä metallikieliä. Kielten värähtely siirtyy puiseen kaikupohjaan, joka vahvistaa ja värittää ääntä sekä muuttaa värähtelyn ilman liikkeeksi, joka aistitaan äänenä. Yli 230 kielen tuottama resonanssirekisteri on hyvin kompleksinen ja orgaanisesti muuttuva soittajan kosketuksesta ja pedaalituksista riippuen. Casion patentoima Multi Dimensional Morphing Air -ääniydin on kehitetty jäljentäämään uskottavasti flyygelin fysiologiaa. Yksittäisille äänille lasketaan niille kuuluvat yläsävelsarjat, kun taas Damper Resonance -toiminto laskee kaikkien vaimentamattomien kielten resonanssit sustain-pedaalia käytettäessä. Open String Resonance- ja Aliquot Resonance -toiminnot huomioivat vaimentimista riippumattomien kielien resonanssit. Damper Noise- ja Key Action Noise -toiminnot jäljentävät pedaalien ja koskettimien tuottamia hälyääniä.

Damper Resonance

Open String Resonance

Damper Resonance

Aliquot Resonance


Pianistin määrittämä ilmaisu
Multi-Dimensional Morphing Technology

Akustisen pianon äänen sävy määräytyy soittajan kosketuksesta ja soittotekniikasta riippuen. Sävy elää myös rajattomasti äänen loppusoinnin aikana. Casion Multi-Dimensional Morphing -teknologia jäljentää uskottavasti edellämainittua ilmiötä, mahdollistaen laajan sävykirjon hienoimmasta pianio pianissimosta voimalliseen forte fortissimoon saakka.


Äänenlaatua maksimoivaa teknologiaa pianon ilmaisuun
[Lossless Audio Compression]

Samplekirjastot pakataan Lossless-koodattuna, joka mahdollistaa paluun alkuperäiseen laatuun dekompresoinnin, eli soiton yhteydessä. Kompressointi mahdollistaa myös monipuolisemmat dynamiikkaportaistukset Lopputuloksena on ilmaisuvoimainen ja sävykäs flyygeli-ilmaisu.

 

 

 

Monipuoliset ja laadukkaat soitinäänet 
 
Casio AiR Sound Source -ääniydin takaa laajan kokoelman korkealuokkaisia soitinääniä. Kaiken perustana on kattava valikoima ilmaisuvoimaisia flyygeleitä maineikkailta eurooppalaisilta ja yhdysvaltalaisilta valmistajilta. Lisäsoitinäänet, kuten sähköpianot, urut, jouset, syntikat, vastaavat laadultaan flyygelikirjastoja. Myös soundien loppuviimeistely on laadukkaan efektiprosessoinnin avulla mietitty loppuun sakka. Elektromagneettiset soittimet (sähköpiano, clavinet, urut) ja syntikat vaativat seurakseen asianmukaiset efektit, kuten esim. sähköpianon etuvahvistin, urun rotary, clavinetin phaser- tai tremolo, sekä syntetisaattoreita ehostavat chorus- ja distortion -efektit. Efektien reaaliaikainen muokkaus onnistuu reaaliaikaisten ohjaimien avulla (PX-S6000) tai ilmaiseksi ladattavan applikaatiota hyödyntäen (PX-S7000). Suosikkisäädöt ovat helposti tallennettavissa soittimen muistipaikoille.

 

 

 

Soita klassikobiisien tahdissa 
 
PX-S6000/PX-S7000 tarjoavat kattavan kokoelman maailmankuuluja akustisia pianoja ja lisäsoitinääniä. Huippuhiteistä tutut soittimet ovat helposti löydettävissä sekä viimeisteltävissä alkuperäistä soundia vastaavaan loppuasuunsa laadukkaan efektiprosessoinnin avulla.

___SOITETTAVUUS

Kehittynyt Hybrid Hammer Action -koskettimisto

PX-S7000 ja PX-S6000 ovat varustettuna varta vasten kehitetyllä Smart Hybrid Hammer Action -koskettimistolla. Laadukkaan vasarakoneiston ja kehittyneen digitaaliteknologian ansiosta kompakti soitin jäljentää autenttista flyygelituntumaa uskottavasti.


Smart Hybrid Hammer Action -koskettimisto hyödyntää vasaran painoa flyygelistä tutulla tavalla. Kevyellä otteella soitettaessa vaste pysyy pehmeänä, kun taas voimaallisesti soitettuna vaste muuttuu raskaammaksi. Puurunkoiset koskettimet ovat varustettuna flyygelistä tututilla vastapainoilla, mahdollistaen johdonmukaisen ja helposti hallittavissa olevan liikeradan jopa hiljaa soitettaessa. Vastapainot yhdistettynä eri painoisiin vasaroihin mahdollistaa myös ns. lineaariprogression, jossa jokaisella koskettimella on yksilöllinen painonsa aina raskaimmista matalista äänistä kevyempään ylärekisteriin. Konserttiflyygelissä lineaariprogressioon vaikuttaa vasaroiden paino, kielein paksuus ja määrä, sekä vastapainojen sijoitus kosketinrunkoon.


Autenttisen soittotuntuman saavuttaminen digitaalipianossa vaati hyvän vasarkoneiston lisäksi kehittyneen digitaaliprosessoinnin. Digital Scaling- ja Hammer Responce -toiminnot laskevat yksilölliset voimakkuudet ja ajoitukset jokaiselle koskettimelle erikseen, kun taas Key-Off Responce -toiminto laskee äänen sammutuksen koskettimen liikkenopeuteen suhteutettuna. Soivaan kieleen toistuvasti osuva vasara huomioidaan myös erikseen. Key-Off -Responce -toiminnolle löytyy kolmiportainen säätö. Key-Off Simulator -toiminto säätää kielen sammutuksen/koskettimen vapautuksen jälkeistä jälkisointia. Tapahtuuko sammutus välittömästi vai exponentiaalisesti vaimentuen
Valkoisten koskettimien hybridirakenne on kuusipuuta ja hartsia. Puun tuoma paino rauhoittaa koskettimen liikerataa. Mustien ja valkoisten koskettimien pinnat jäljittelevät tuntumaltaan norsunluuta ja eebenpuuta.

Nopeasti vapautuva kosketin

Hitaasti vapautuva kosketin

Korkealuokkaista kuusipuuta

Pianon kosketustuntuma

Yksi tärkeimmistä seikoista digitaalipianoa valittaessa on soittimen kosketustuntuma. Mutta mitä kosketustuntuma tarkoittaa? Digitaalipianojen vasarakoskettimistot ovat mekaanisesti yksinkertaistettuja versioita akustisen flyygelin vasarakoskettimistosta. Koskettimien liikeradat ja vastapainoihin perustuva fyysinen tuntuma pyritään kuitenkin viemään niin lähelle aitoa esikuvaa, kuin mahdollista, mutta äänen synnyttämiseen liittyvät mekanismit poikkeavat toisistansa lähes täydellisesti. Akustisessa pianossa ääni syntyy yksinkertaistettuna vasaran lyödessä kielien ja vahvistuu kaikupohjan myötävaikutuksella, kun taas digitaalipiano muodostaa kaiuttimista kuuluvan pianoäänen vasarakoneiston, sensoreiden ja prosessorilaskennan yhteistuloksena.

Flyygelin koskettimet toimivat keinulaudan tavoin: soittajan painaessa koskettimen näkyvää osaa kosketin kääntyy tukipisteen varassa ja koskettimen takapää nousee ja aktivoi koneiston. Koskettimen etupäähän kohdistettu voima vastaa noin 45-55 gramman punnuksen painoa, joka juuri ja juuri jaksaa painaa koskettimen sen mataalimpaan pisteeseen. Palatutus yläasemaan tapahtuu vasarapainojen avulla.

Flyygelin koskettimet ovat vasteeltaan eri painoisia niiden sijainnista riippuen. Matalien kielien vasarat ovat kooltaan suurempia ja painoltaan raskaampia  kuin ylärekisterin pienet vasarat, kielikuorojen määrä ja sijainti muutta myös painosuhteita. Kannattaa myös huomioida, että akustisen pianon kosketinvaste kasvaa voimallisella nyanssilla soitettaessa ja pienenee kevyempään ilmaisuun siirtyessä. Jos soitin on vielä tämän lisäki herkkä ja kykenevä voimalliseen sointiin, on forte fortissimon tuottaminen vaivatonta.

Hyvä kosketustuntuma digitaalipianossa on monien osien summa, ja sen saavuttamiseksi tarvitaan sekä laadukas vasarakoskettimisto että kehittynyt digitaaliprosessointi.

 

Pedaalit

PX-S7000 -mallin pedaaliosa on muotoiltu uudelleen muistuttamaan konserttiflyygelin pedaaleita. Tukevuutta on lisätty, silti kokonaiskokoa on pystytty pienentämään ja tekemään siitä sirompi. Pedaalit toimivat teknisesti tarkasti ja mahdollistavat pienimmätkin nyanssit soittosi aikana. Sustain-pedaali tukee rajatonta puolipedaalitusta, kun taas Una Corda -pedaali on kaksivaiheinen.

 

 

 

 

 

 

 

Reaaliaikainen kontrollointi

Koe dynaamisin mahdollinen soittokokemus, kiitos älykkään ja reaaliaikaisen säätämisen soiton aikana! Molemmissa malleissa on laaja valikoima DSP efektejä (100) ja lisäksi PX-S6000 -mallissa voit säätää parametrejä yksityiskohtaisemmin saavuttaaksesi särmikkäitä soinnillisia muutoksia. Molemmissa malleissa on lisäksi Tone Modify - toiminto ja arpeggiaattori (jossa 50 esiohjelmoitua kuviota). Recommened Setup - toiminto suosittelee automaattisesti sopivimman soundin ja asetukset riippuen valitusta arpeggiokuviosta. Molemmissa malleissa on Control-painike ja pitch bend pyörä. Yhdessä lisävarusteisen expression-pedaalin ja Control-painikkeen avulla voit lisätä modulaation ja kontrolloida toimintoja reaaliaikaisesti. Voit myös säätää pitch bend pyörän toiminta-aluetta. Mallissa PX-S7000 on kaksi EX-ohjainpainiketta, kun taas PX-S6000 tarjoaa kaksi fyysistä potikkaa. Sekä EX-painikkeeet että ohjainpotikat ovat vapaasti ohjelmoitavissa. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikrofoniliitäntä efekteillä ja tallennuksella

Molemmissa malleissa on mikrofoniliitäntä (MIC IN), joissa esivahvistimen säätömahdollisuus. Soittimen laadukas äänentoisto vahvistaa sekä laulun että soittimen samanaikaisesti. Voit jopa tallentaa laulu- ja soittosuorituksesi suoraan soittimeen ja lisätä kaikua sekä muita tyyliin sopivia mikrofoniefektejä (25 kappaletta). Biisinteko ei koskaan ole ollut helpompaa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___KOKEMUKSELLISUUS

Bluetooth®

Kun asennat soittimen mukana toimitettavan WU-BT10 Wireless MIDI & Audio -sovittimen, käyttömahdollisuudet laajenevat merkittävästi. Casion kehittämä teknologia kuljettaa audio- ja MIDI -dataa USB:n välityksellä adapteriin, jolloin voit toistaa musiikkia älypuhelimestasi, tabletistasi tai muusta laitteesta ja kuulla sen soittimen kaiuttimista tai jakaa soittimen MIDI datan älypuhelimeen, tablettiin tai muuhun laitteeseen. Vaikka pientä viivettä tiedonsiirrossa on mahdotonta välttää Bluetooth - toimintoa käyttäessä, on Casio pystynyt kutistamaan viiveen minimiin. Ladattuasi Casio Music Space - sovelluksen älylaitteellesi, voit kontrolloida kosketusherkkyyttä, resonanssia, metronomia ja muita toimintoja yhdellä painikkeella. Voit myös monitoroida ja säätää useita lisätoimintoja samanaikaisesti sovelluksen avulla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näytön valoefektit

Mallissa PX-S7000 on valo-efektejä, jotka tekevät soittimesta entistäkin viehättävämmän. Touch ympyrä syttyy kun sitä käytetään tai kun musiikkia toistetaan Bluetooth - audiona. Valo pyörii LP-levyn nopeudella ja LED painikkeet vilkkuvat musiikin tahdissa. Väreillä voidaan myös osoittaa vireen muuttumista pitch bend pyörässä. Käytettävissä on 3 värivaloa, Cool, Colorful ja Active.