SÄVEL ON VAPAA + 2CD GUMMERUS-PUTKINEN/REHNSTRÖM

Nuotti

Ihminen soitti jo kauan ennenkuin oppi kirjoittamaan. Sävelmät syntyivät luultavasti soittajan omasta päästä, osin...

Lue lisää »
38,50 €
Saatavuus
  • Verkkokauppa Vähän jäljellä
  • F-Musiikki KuopioVähän jäljellä
  • F-Musiikki Oulu Ei varastossa
  • F-Musiikki TurkuVähän jäljellä
  • F-Musiikki VantaaVähän jäljellä
Lähetettävissä (arvio)
0-3 arkipäivää
Tuotekoodi
9790900169648
Ominaisuudet
Lue lisää
Tuotekuvaus
Ihminen soitti jo kauan ennenkuin oppi kirjoittamaan. Sävelmät syntyivät luultavasti soittajan omasta päästä, osin varmaan korvakuulolta matkimalla – milloin lintua, milloin taas naapuriluolan etevää kansanmuusikkoa jäljitellen.
Irrallisista sävelmistä kasvoi kokonaisia teoksia, ja jossain vaiheessa muistin tueksi luotiin nuottikirjoitus. Sitten tapahtui jotain ikävää, rengistä tulikin isäntä ja moni soittaja kadotti yhteyden luontaiseen kykyynsä tuottaa säveliä ilman nuotteja. Tai ainakin moni edelleen kuvittelee kadottaneensa tuon kyvyn…
Miten on, jäädytkö täysin, jos sinua pyydetään soittamaan jotain omasta päästäsi?
Tuntuuko siltä, että kuulijoiden odotus musertaa ideat ennenkuin saat ne soimaan?
Hälvennä moiset ajatukset ja tartu härkää sarvista!

Kokeneiden pedagogien, Annika Gummerus-Putkisen ja Katri Rehnströmin laatima Sävel on vapaa! johdattaa lempein mutta varmoin ottein improvisoinnin maailmaan. Se antaa monipuolisen ja jämäkän pohjan, jolta on helppo lähteä muovaamaan omaa tapaa sävelkielen muotoiluun.

Tutuiksi käyvät sointujen rakenteiden hyödyntäminen, eri tilanteissa käyttökelpoiset asteikot, sekä improvisoinnin pohjaksi soveltuvat rytmiset elementit

Kirjassa on 16 erityylistä sävellystä C-vireisille instrumenteille – aloittaa voit itselle jo ennalta tutusta genrestä! Kappaleet on tallennettu oppikirjan liitteenä tuleville kahdelle cd-levylle ja äänitteillä soittavien huippumuusikoiden kompatessa oma harjoittelu sujuu turvallisesti kunkin tyylin mukaisessa tunnelmassa.

Sävel on vapaa! soveltuu itseopiskelijolle ja musiikkikoulujen tai -opistojen opetusmateriaaliksi. Kirja edellyttää soittimen perushallintaa.
Sävel on vapaa! kannustaa kokeilemaan rohkeasti, ottamaan kantaa omalla äänellä, rajoja rikkoen ja iloisesti musisoiden!
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:SÄVEL ON VAPAA + 2CD GUMMERUS-PUTKINEN/REHNSTRÖM
Arviosi