Kamat kesäkuntoon!

Kamat kesäkuntoon!

Tuo kitarasi tai bassosi keväthuoltoon F-Musiikkiin 24.4.-21.5.

Nyt on aika laittaa soittokamat kesäkuntoon! Suomen vaihteleva sää ja eri vuodenajat koettelevat myös instrumentteja. Kesän korvilla on hyvä aika muistaa huollattaa soittimet ja hankkia huoltotarvikkeet. Hyvin huollettu soitin säilyy ja soi pidempään – ja paremmin!

Toinen kielisetti kaupan päälle!

Tarjoamme kitaran tai basson perushuollon yhteydessä toisen D'Addario -kielisetin kaupan päälle 24.4.-21.5.2023. Tuo soittimesi huollettavaksi F-Musiikin myymälään. Perussäätöön kuuluu: uudet D'Addario-kielet, kielten vaihto, kaularaudan säätö, otelaudan puhdistus/öljyäminen, nauhojen kiillotus, intonaation säätö, kielten korkeuden/tallan säätö, yleiskunnon tarkistus. Perussäädön hinta on 89 €-99 €.

F-Musiikilla palvelee oma kielisoitinverstas, pianoverstas sekä elektroniikkahuolto, joihin voit olla yhteydessä sähköpostitse, puhelimitse tai piipahtamalla missä tahansa myymälässä.


Näin Leo Stillmanin 90-luvulla New Yorkista palasina ostettu kitara sai uuden elämän F-Musiikin Kielisoitinverstaalla

Artisti Leo Stillman vieraili F-Musiikin Kielisoitinverstaalla huoltoa kaipaavan Gibson LG-1 -kitaransa kera. Kitara on 60-luvulla valmistettu, 90-luvulla New Yorkista rikkinäisenä alun perin ostettu soitin, jonka soitinrakentaja Juha Nuutinen osti ja laittoi aikanaan kuntoon. Kitara tuotiin Suomeen ja se päätyi ensin nyt jo edesmenneelle Boycottin Hombre Lampiselle. Hänen jälkeensä kulkeutui muusikko Markus Nordenstrengille. 

Kitara kulki Nordenstrengin matkassa maailmalla ykköskitarana 15 vuotta, eli lähes koko hänen Latebirds-yhtyeensä historian. Noin kymmenen vuotta sitten hän päätyi vaihtamaan ykköskitaransa uuteen, ja myymään LG-1 kitaransa Tuure Kilpeläiselle. 

Kilpeläisen hyvä ystävä Leo Stillman ihaili ja kokeili kitaraa Kilpeläisen kotona monta kertaa. Eräänä Stillmanin syntymäpäivänä Kilpeläinen ilmoitti, että hänen kotonaan olisi haettavissa lahja. Stillmania vastassa oli kyseinen kitara, josta hän oli aina haaveillut.

Miten kitara huollettiin keikkakuntoon F-Musiikin Kielisoitinverstaalla? Katso video alta!