Tervetuloa F-Musiikki Helsingin puhallinpäivään lauantaina 2.9. Luvassa esittelyjä, esityksiä ja erikoistarjouksia!

Puhallinpäivän ohjelma:

Klo 12 Huilunsoitonopettaja Jaana Laasonen esittelee Colour Flute -metodia ja huiluryhmä esiintyy.

Klo 13 Saksofonisti Joonatan Rautiola esittelee ja auttaa suukappale- ja soitinvalinnoissa

Klo 14 Trumpetisti Jouko Harjanne auttaa soitin- ja suukappalevalinnoissa.

Puhallinsoitinkorjaaja Jarmo Parkusjärvi paikalla klo 10-15.

Jaana Laasonen ja Colour Flute -menetelmä

Colour Flute on lapsikeskeinen huilunsoiton opetusmenetelmä, jonka perustana on Zoltán Kodályn musiikkipedagoginen filosofia. Perusajatuksena on kokonaisvaltainen musiikin opetus, jossa kehitetään kaikkia aisteja samanaikaisesti laulun, leikin, rytmiikan ja erilaisten koordinaatioharjoitusten avulla värejä ja kuvasymboleja hyväksi käyttäen.

Colour Flute etenee loogisesti asteittain tarjoten erinomaisen pohjan laadukkaaseen huilunsoiton opiskeluun. Tavoitteena on kauaskantoinen pedagoginen ajattelu, jossa emootiot, oivallus ja huilunsoiton käytännöllinen ja tekninen osaaminen ovat tasapainoisessa suhteessa.

Itä-Helsingin Musiikkiopiston huilunsoiton lehtori Jaana Laasonen on pitänyt Colour Flute -kursseja Suomen lisäksi Unkarissa, Irlannissa, Englannissa, Latviassa, Virossa, Itävallassa ja Färsaarilla.

Jaana Laasonen on pitänyt mestariluokkia nuorille soittajille Suomessa ja Virossa ja työpajoja useissa eri maissa aiheina Colour Flute -menetelmä, koordinaatio, pelit ja leikit sekä improvisointi instrumenttiopetuksessa. Huilistit kaikkialta maailmasta tulevat säännollisesti vierailemaan Itä-Helsingin Musiikkiopistoon seuraamaan hänen opetustaan.


Joonatan Rautiola ja Jouko Harjanne – parhaat vinkit soittimen ja suukappaleen valintaan.

Tule kuulemaan ammattilaisten neuvot ja kysymään mitä tahansa saksofonin ja trumpetin soitosta, tarvikkeista ja itse soittimista.

Nähdään lauantaina 2.9. F-Musiikki Helsingissä, osoitteessa Kaisaniemenkatu 7. Tervetuloa mukaan!