Kuinka valita teräskielinen akustinen kitara?

Kuinka valita teräskielinen akustinen kitara?

Oletko hankkimassa ensimmäistä teräskielistä akustista kitaraa, vai etsitkö sellaista jo vähän edistyneemmälle soittajalle? Tässä videossa F-Musiikin asiantuntija antaa vinkit teräskielisen akustisen kitaran hankintaan.

Mikä on hyvä teräskielinen akustinen kitara aloittelijalle?

Kun valitaan kitaraa aloittelijalle, on tärkeää ottaa huomioon sen soitettavuus ja kestävyys. Myös soittotuntuma ja kitaran yleisfiilis merkitsee, sillä mitä paremmin soitin istuu soittajalle, sitä todennäköisemmin soittaminenkin on mukavaa. Hyviä ja kestäviä vaihtoehtoja ovat laminaattikantiset / -koppaiset kitarat, jotka yleensä ovat myös hieman edullisempia vaihtoehtoja.

 

Tiesitkö, että kaikki F-Musiikin myymälöistä ja verkkokaupasta myydyt soittimet tarkistetaan ammattilaisen toimesta? Huolto- ja säätöasioissa voit myös kääntyä F-Musiikin Kielisoitinverstaan puoleen.

Mikä on hyvä teräskielinen akustinen kitara edistyneemmälle soittajalle?

Kun siirrytään kokopuisen kannen tai koko pohjan omaavaan malliin, kitaran soundi syvenee ja soundista tulee jalomman kuuloinen. Edistyneemmän soittajan on hyvä miettiä myös kopan kokoa, sillä vaihtoehtoja on paljon. Kitaran kopan kokoa miettiessä on hyvä kokeilla, minkä kokoinen soitin sopii omaan syliin. Tärkeintä on valita kitara korva edellä: mikä kitara soi parhaiten ja millaista tyyliä haetaan.

Suurin osa F-Musiikilla myytävistä edistyneimmistä kitaroista on helppo saada sellaiseen säätöön, että niitä on kenen tahansa helppo ja mukava soittaa.

Tervetuloa F-Musiikille tutustumaan kitaravalikoimaan. Asiantuntijamme vastaavat mielellään kysymyksiin! Ota yhteyttä chatin kautta.

 

Hyvin hoidettu kitara soi pitkään - miten kitaraa huolletaan?

Kaikki soittimet kaipaavat joskus huoltoa. Kitaran kunto vaikuttaa sekä soitettavuuteen että soundiin, jonka takia on tärkeä valita oikeat huoltotarvikkeet. Kun kitara on säännöllisesti huollettu ja hyvin ylläpidetty, se pysyy soittokunnossa pitkään. F-Musiikin Kielisoitinverstas tarjoaa huoltopalveluja monipuolisesti aina perussäädöistä vaativampiin korjauksiin.

Lue F-Musiikin Kielisoitinverstaan asiantuntijan artikkeli aiheesta: Miksi kitara kannattaa huoltaa?